Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 14:42

«Μορφές Έκφρασης» στην έκθεση ζωγραφικής της Χαράς Παπαθεοδώρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tα εγκαίνια της έκθεση ζωγραφικής «Μορφές Έκφρασης» της συμπατριώτισσας μας (καταγόμενης από τα Σιταράλωνα) ζωγράφου και Διδάκτωρος της Ιστορίας της Τέχνης Χαράς Παπαθεοδώρου,   θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19/10/18 και ώρα 20:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού 24 γράμματα στο Χαλάνδρι (Λεωφόρος Πεντέλης 77-79 Χαλάνδρι, 210-61.27.074, http://www.24grammata.com).

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από 18 έως και 28 Οκτωβρίου 2018 με είσοδος δωρεάν

Δευτέρα – Παρασκευή:  10:00 – 13:00

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή:  18:30 – 20:30

Παρκινγκ:              Δωρεάν όπισθεν του εμπορικού κέντρου Ερμείον, Στάση Φαρίντα (500 μέτρα από πλατεία Δούρου)

Λεωφορεία:           460 από στάση  μετρό Χαλάνδρι  /  447 Χαλάνδρι – Άνω Βριλήσσια

Προαστιακός:        500 μέτρα από στάση Πεντέλης, κατεύθυνση προς Χαλάνδρι

Πληροφορίες:

Γκαλερί:  210 – 61.27.074 / Χαρά Παπαθεοδώρου:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημόσιες Σχέσεις:  Δούκα Ειρήνη-Ρεγγίνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Χαρά Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του McGill.  Παράλληλα με τη ζωγραφική, η καλλιτέχνιδα έχει και Διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δίδαξε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (DEREE), στην Αγία Παρασκευή.

Η Χαρά, έχει διακριθεί με υποτροφίες για τις σπουδές της καθώς και βραβεία για τη ζωγραφική της, με πολλές διεθνείς εκθέσεις στο ενεργητικό της.  Το 1971, αντιπροσωπεύει τους Ελληνο-Καναδούς Καλλιτέχνες στη Β’ Triennial των Ινδιών, στην LalitKalaAcademy, στο Νέο Δελχί.

Το 1972, της απονέμεται το Αργυρό Μετάλλιο (συμμετοχή 4.000 ζωγράφοι) στην Έκθεση CEAE (Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Τέχνης), PlaceRoger, στις Βρυξέλες.  Το 1972-73, γίνεται αντεπιστέλλον μέλος της Ενώσεως των Γάλλων Καλλιτεχνών και της απονέμεται Εύφημος Μνεία για τους πίνακές της στις Εκθέσεις «SalonduMai”, GrandPalaisdeChamsElysees, στο Παρίσι.

Το 1973,βρίσκεται μεταξύ των τελικών υποψηφίων για το Χρυσό Μετάλλιο της Ρώμης, στη Διεθνή Έκθεση της Ντωβίλ της Γαλλίας.

Η Χαρά έχει δημοσιεύσει πολλές μονογραφίες γύρω από την τέχνη σε περιοδικά όπως το McGillJournals και αλλού.  Την ενδιαφέρει κυρίως η επίδραση της Μυθολογίας και των Παραμυθιών στα παιδιά, καθώς επίσης και σαν πηγή έμπνευσης για τους πίνακές της.

Η ζωγραφική της έχει πολλές φορές εμπνευστεί από τα πολλά της ταξίδια στην Αφρική, την Κεντρική Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, το Μεξικό και τις Ινδίες όπου έζησε για μερικά χρόνια.

  • Ζωγραφίζει κυρίως με λάδι σε μουσαμά.
  • Ασχολείται με την Ξυλογραφία
  • Σχεδιάζει με σινική μελάνι
  • Υπογράφει με το μικρό της όνομα Χαρά

Έχει γράψει κριτικές για τους καλλιτέχνες Γιάννη Παρμακέλη, Αλεξάνδρα Χρήστου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Δημοσθένη Καζάκο κ.α., έχει κάνει δημοσιεύσεις στην Ιστορία της Τέχνης.

Έχουν γράψει κριτικές για τη ζωγραφική της στην Ελλάδα ο Χρύσανθος Χρήστου, στον 3ο τόμο:  Οι Έλληνες Ζωγράφοι και στο GreekArtistsAbroad.

Έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για τη ζωγραφική της και τις Εκθέσεις της στην Αμερική, Καναδά, Ινδία και Περσία,  Καθώς κα στο DereeNewsletter, AthensNewsκαι στον Ταχυδρόμο στην Ελλάδα.

 

Διαβάστηκε 1646 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.