Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 14:21

Πρωτοφανές εργοληπτικό ενδιαφέρον για το έργο της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 9 Οκτωβρίου του 2018 έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών από εργοληπτικές εταιρείες για το έργο  «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ».

Στην ηλεκτρονική δημοπρασία συμμετείχαν 28 εργοληπτικές εταιρείες από όλη την Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα γίνει και η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών τους, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Η έναρξη υλοποίησης του έργου αναμένεται στο επόμενο τρίμηνο.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας του «ΞΕΝΙΑ» του Δήμου Ναυπάκτου και στην ανάδειξή του για πολιτιστικές χρήσεις ώστε να γίνει ένας χώρος εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον, λειτουργικός, προσβάσιμος και ανοιχτός για τους πολίτες. Το έργο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, και προβλέπει τη δημιουργία: - εικονικού μουσείου ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, - εκθεσιακού χώρου - πινακοθήκης, αίθουσας εκδηλώσεων – συνεδρίων, εστιατορίου-bar και  μικρού κέντρου φιλοξενίας επισκεπτών.

Το συνολικό τεχνικό έργο διαχωρίζεται σε τέσσερα σημεία επέμβασης:

  • Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις Όλες οι εργασίες, αφορούν στο σύνολό τους το εσωτερικό των κτιρίων και δεν επιφέρουν αλλοιώσεις των όψεων. Οι παρεμβάσεις στις όψεις θα αφορούν μόνο στην αποκατάσταση φθορών, με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό σχεδιασμό τους.
  • Στατική ενίσχυση.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση
  • Αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου. Οι επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό σχεδιασμό τους.

Το ΞΕΝΙΑ επιτέλους, όχι μόνο ξεφεύγει από το καθεστώς λεηλασίας και απαξίωσης των τελευταίων 15 χρόνων, αλλά μπορεί να ξαναγίνει το στολίδι της πόλης μας.

 

Διαβάστηκε 1647 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.