Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:42 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 22:51

Ο «άλλος» Παναιτωλικός με Καμαρά, Μοράρ στο γήπεδο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα «καναρίνια» σκοράρουν κάθε 44′ όταν Καμαρά και Μοράρ βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο γήπεδο, καθώς πιέζουν, δημιουργούν φάσεις και δείχνουν πως μπορούν να συνεργαστούν άψογα.

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε χθες ο Παναιτωλικός για περίπου 80′, καθώς πίεσε τον Λεβαδειακό και θα μπορούσε αντί του «αγχωτικού» 2-1 να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς. Η ουσία είναι όμως ότι οι «κυανοκίτρινοι» έδειξαν βελτιωμένοι και αυτό, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ταυτόχρονη παρουσία των Καμαρά, Μοράρ στο αρχικό τους σχήμα. Ο πρώτος έπαιξε στην κορυφή, ο δεύτερος επί χάρτου ήταν στα άκρα αλλά κυρίως αγωνίζονταν σαν περιφερειακός και έτσι τα «καναρίνια» ήταν επιθετικά και τους… αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα.

Οι δυο τους για πρώτη φορά συνυπήρξαν στην ενδεκάδα, αλλά και τις προηγούμενες φορές που ο φορ από τη Σιέρα Λεόνε ήρθε από τον πάγκο, η ομάδα έδειξε πιο «κινητική» μεσοεπιθετικά. Ας δούμε τι έχει κάνει ο Παναιτωλικός με τους δυο τους μέσα στο γήπεδο, τόσο σε 4-4-2, όσο και με τον Ρουμάνο σε πιο «ελεύθερο» ρόλο.

* Μαζί έχουν παίξει συνολικά 132 αγωνιστικά λεπτά, συν τις καθυστερήσεις (21′ με Λαμία, 34′ με Λάρισα και 77′ με Λεβαδειακό).

*Σε αυτό το διάστημα τα «καναρίνια» έχουν σημειώσει 3 γκολ (2 με Λεβαδειακό και 1 με Λαμία). Ετσι σκοράρουν κάθε 44′. Χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία τους βρίσκουν δίχτυα κάθε 88′ (5 τέρματα σε 444′).

*Εστω ένας εκ των δύο είναι «μέσα» στα δύο από τα τρία τέρματα που πέτυχαν οι «κυανοκίτρινοι» (με τη Λαμία ο Μανά παίρνει το «ριμπάουντ» σε πλασέ του Καμαρά μετά από δικό του κλέψιμο μπάλας, το δεύτερο με Λεβαδειακό πέτυχε ο Μοράρ μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Καμαρά).

*Παράλληλα ο Παναιτωλικός μετρά ένα χαμένο πέναλτι (το χθεσινό του Μοράρ) και ορισμένες «καθαρές» φάσεις για γκολ, εκ των οποίων η μία είναι του Καμαρά (η χθεσινή προβολή του).

*Ετσι η συγκομιδή της ομάδας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μίνιμουμ 4 τέρματα σε 132΄.

*Ή και 5, αν υπολογίσουμε και το ακυρωθέν του Μαρινάκη με τη Λαμία, που ξεκίνησε από εκ νέου ενέργεια του στράικερ από τη Σιέρα Λεόνε.

*Την ίδια στιγμή στο χθεσινό παιχνίδι τόσο ο Μάρκος Πάουλο, όσο και ο Ερικσον βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση φορ, καθώς η ταυτόχρονη παρουσία τους στο γήπεδο ανοίγει διαδρόμους, κυρίως λόγω της οξυδέρκειας του Ρουμάνου που «τραβά» παίκτες. Ο πρώτος υποδείχθηκε χθες λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ απέναντι από τον Επασί, ενώ ο Σουηδός «έκοψε» μαζί με τον Αφρικανό στην κάθετη του Ντίας, στη φάση όπου σκόραρε έστω και με περιπετειώδη τρόπο.

Το συμπέρασμα είναι πως με Καμαρά και Μοράρ στο αρχικό σχήμα, ο Παναιτωλικός δείχνει πολύ πιο επιθετικός.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Διαβάστηκε 1373 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.