Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 14:38

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες». Η ΕΛΕΠΑΠ ξεναγεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα τα παιδιά και τους συνοδούς τους από τα παραρτήματά της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΕΛΕΠΑΠ και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες». Στο πλαίσιο του προγράμματος, διάρκειας 4 ημερών (12 – 15 Οκτωβρίου 2018), πενήντα (50) παιδιά και οι συνοδοί τους θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα συμμετέχουν σ’ ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η φετινή διοργάνωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και τα παραρτήματά της. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, οι «Μικροί Ροβινσώνες» και οι συνοδοί τους θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, θα ξεναγηθούν στο Ψηφιακό Πλανητάριο - Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στο χώρο του Ecali Club, συνδυάζοντας έτσι την ψυχαγωγία με τη μάθηση.

Ξεχωριστή δραστηριότητα, αγαπημένο παιχνίδι των «Μικρών Ροβινσώνων» αποτελεί το «Κυνήγι του Θησαυρού». Το παιχνίδι θα ζωντανέψει με τη βοήθεια και τη συμμετοχή εθελοντών καθώς και ανθρώπων από το χώρο του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού αλλά και ομάδας παιδιών από την ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 12:00. Οι ομάδες των παιδιών θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να λύσουν τον «γρίφο» και να κερδίσουν το βραβείο τους. Το παιχνίδι θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Μαραθωνίου Δημήτρης Μάρκος και η δημοσιογράφος Δέσποινα Βλεπάκη.

Λίγα λόγια για:

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες»

Το πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες», πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2016 με την συμμετοχή 26 ατόμων (παιδιών, συνοδών, θεραπευτών) από την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Τα παιδιά, μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέφθηκαν την Αθήνα σε ένα ταξίδι ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να διασκεδάσουν μαζί με άτομα από το χώρο των μέσων, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλους, που εθελοντικά βοήθησαν ώστε να πραγματοιποιηθεί το πρόγραμμα.

Το Μάιο του 2017, το Greece4all, σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για μια ακόμα χρονιά υλοποίησε τον 2ο κύκλο του Προγράμματος Μικροί Ροβινσώνες και φιλοξένησε στην Αθήνα για 4 ημέρες 20 παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ από τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και μια σειρά από πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Αποκορύφωμα του  ταξιδιού, ένα παιχνίδι-γιορτή στην καρδιά της πόλης, με τη συμμετοχή αγαπημένων προσώπων από το χώρο της τέχνης, της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού.

Ελληνική Εταιρία Προστασίας& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ μέσα στα 80 χρόνια λειτουργίας της έχει δημιουργήσει 6 κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Βόλο. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας της έχει αγκαλιάσει πάνω από 100.000 παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας. Παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, παρέχοντας τους τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας και αποκατάστασης

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς»

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενασχόλησής της για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στις δυνατότητες αποκατάστασης, η ΕΛΕΠΑΠ ίδρυσε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Artεμείς», η οποία μέσω του Greece4all.eu δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό (www.greece4all.eu). Απασχολεί ως εργαζόμενους ΑμεΑ και πλαισιώνεται από πολλούς εθελοντές.

Επισυνάπτονται φωτό από τη διοργάνωση «Μικροί Ροβινσώνες 2017»

H Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου, καλωσορίζει παιδιά, γονείς και φίλους στο «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» στον προαύλιο χώρο του GoldenHall

 01

Οι «Μικροί Ροβινσώνες» σε μία από τις δοκιμασίες του «Χαμένου Θησαυρού», με βοηθό τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη

 02

Η κυρία Ρενάτα Τσαούση διευθύντρια του εμπορικού κέντρουGoldenHallμαζί με την κυρία  Αργυρώ Ελευθεριάδου Αντιπρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. ARTεμείς, μοιράζουν δώρα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

 03

 

Διαβάστηκε 1635 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.