Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 17:09

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κάστρα και τις ακροπόλεις της Αιτωλοακαρνανίας σε ημερίδα στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Οδοιπορικό σε κάστρα, πόλεις κι ακροπόλεις» που συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν στην Καστροπολιτεία Ναυπάκτου, σε κάστρα και ακροπόλεις γύρω από την Τριχωνίδα, στο κάστρο Αμφιλοχίας, στις οχυρώσεις Λευκάδας, στο κάστρο Οινιαδών, στα νεώτερα εκπαιδευτήρια Αιτ/νίας, σε μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις και σε εγκαταλελειμμένους οικισμούς, που παρουσιάστηκαν αντίστοιχα από την κα Βικάτου, κα Μακραδήμα, κ. Παρρά, κα Στάικου, κ. Κολώνα, κ. Μπουτόπουλο, κα Γαβρίνα και κ. Σταμάτη.

«Ευχαριστούμε πολύ σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ημερίδας και ιδιαιτέρως την Αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά, για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Διοκητηρίου Π.Ε. Αιτ/νίας και την ηχοληπτική κάλυψη, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Καραπάνο για τον χαιρετισμό του κατά την έναρξη, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων για την παρουσία τους, καθώς και το ευρύ κοινό που συμμετείχε και «αγκάλιασε» την εκδήλωση, δίνοντάς μας κίνητρο για επόμενο σχεδιασμό αντίστοιχων δράσεων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας, την οποία υπογράφει η προϊσταμένη της Εφορείας Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1668 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.