Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 22:57

Τι γίνεται με τα πτυχία των ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ;;;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη συζήτηση φαίνεται να γίνεται στο διαδίκτυο για τα ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ και την ισχύ που έχουν τα πτυχία όσων αποφοιτούν από αυτά.

Επί τούτου υπάρχουν και παραδείγματα, όπως λόγου χάριν, όταν κάποιος επιλέγει να φοιτήσει σε ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ στην ειδικότητα «Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων» κι αφού ολοκληρώσει τα 2 έτη και πετύχει στις εξετάσεις επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ εντάσσεται στον Κλάδο ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων στον οποίο εντάσσεται και ένας απόφοιτος Γενικού Λυκείου.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, απόφοιτος ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ Πληροφορικής με Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης εντάσσεται στον Κλάδο ΔΕ Πληροφορικής, όπως και ένας απόφοιτος από ΕΠΑΛ του τομέα της Πληροφορικής.

assets_LARGE_t_420_115073_type12128Πολλοί κάτοχοι πτυχίων ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ αναρωτιούνται λοιπόν ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον κάποιος πρέπει να επιλέξει τα ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ. Χιλιάδες σπουδαστές προηγούμενων ετών έπρεπε να πληρώσουν για τα δίδακτρα τους στα δημόσια ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ, ενώ θα μπορούσαν μετά το Γενικό Λύκειο να γραφτούν σε ένα ΕΠΑΛ (ή ΤΕΕ), δωρεάν, για 2 χρόνια (όση και η διάρκεια φοίτησης σε ένα ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ) και να αποκτήσουν το Πτυχίο ειδικότητας το οποίο είναι ισότιμο με το δίπλωμα που δίνουν τα ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ μετά από επιπλέον εξετάσεις πιστοποίησης.

Έκκληση κάνουν μετά από όλα αυτά όσοι φοιτούν ή έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ΙΕΚ-Δ.ΙΕΚ προκειμένου να αλλάξει άρδην η κατάσταση και να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης και αναγνώρισης το πτυχίου τους.

πηγή: http://agrinioreport.com

Διαβάστηκε 4463 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.