Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:28 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 14:57

Η Λιτανεία της εικόνας της Αγίας Σοφίας στη Ρίγανη Ξηρομέρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγαλοπρέπεια και  κατάνυξη, έγινε στην Ρίγανη Ξηρομέρου φέτος η περιφορά της  εικόνας  της  Αγίας  Σοφίας , στις  16  Σεπτεμβρίου .

Στην οργάνωση της λιτανείας πήραν μέρος η ενορία Άγιος Δημήτριος Ρίγανης, οι μαθητές  του Δημοτικού σχολείου Ρίγανης και πολλοί κάτοικοι του χωριού. 

Είναι  η  δεύτερη  χρονιά ,  που  η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου , συνόδευσε  την  εικόνα  στην περιφορά της , σκορπώντας ρίγη  συγκινήσεως  στους  πιστούς  που είχαν έρθει, για  να ζήσουν  αυτές  τις  συγκινητικές  στιγμές. Την  μπάντα Διεύθυνε ο Αρχιμουσικός Βασίλειος Κ. Κονήδας, ενώ είχαμε και δυο συμμετοχές παιδιών από την Ρίγανη στην μπάντα του Αποστόλη και Βασίλη Θεοδώρου.

epi-litaneia-agia-sofia-rigani2

Tη σεμνή  τελετή τίμησαν με την  παρουσία  τους ο Δήμαρχός  Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, έχοντας  δίπλα του τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ρίγανης Μιχάλη Χαραλάμπους και τον τοπικό σύμβουλο Λεωνίδα Μουρκοβίτη, τον  Χριστόφορο Μπόκα Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και τους Αντιδημάρχους Γιώργο Μηλιάδη, Ευθύμιο Γρίβα, Χρήστο Γκόντα, Νίκο Καζαντζή, Αντρέα Καλαμπαλίκη και την υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αγρινίου κα. Νανά Θεοδωροπούλου.

epi-litaneia-agia-sofia-rigani3epi-litaneia-agia-sofia-rigani4epi-litaneia-agia-sofia-rigani5

περισσότερες φωτο στο parembasi1.blogspot.gr

Διαβάστηκε 5540 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.