Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:29 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:41

Υποτροφίες Ένωσης Αγρινίου: Η απονομή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χαμόγελα και συγκίνηση στην απονομή των βραβείων-υποτροφιών από την Ένωση Αγρινίου.

Μια πολύ όμορφη και πολύ ιδιαίτερη μέρα ήταν η σημερινή για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, καθώς, σε μια λιτή εκδήλωση, έγινε η απονομή των υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής, αλλά και Συντονιστής των Σχολικών Συμβούλων κ. Κώστας Νάκος, που εκπροσώπησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας ήταν εκεί για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο το συμβολικό χαρακτήρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του νομού μας.

Όσο για τα παιδιά που φέτος βραβεύτηκαν, ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, προσβλέποντας, μάλιστα, και σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους.

Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων  του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε ο Κωσταντίνος Χαρακίδας, ο Ιωάννης Σκοτίδας και η Κωνσταντίνα Κατσιγιάνη, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφία έλαβαν οι Ερασμία Τραγουδάρα, Εφραίμ Νούσιας και Σπυρίδων Βουτσάς.

Υπενθυμίζουμε η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία και έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής, από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του νομού.

Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους, που δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση θα τους χορηγήσει υποτροφία, μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων. Να σημειωθεί, τέλος, ότι δέσμευση του προέδρου Θ. Κουτσουπιά, είναι να συνεχίσει η Ένωση Αγρινίου να δίνει βραβεία και να καθιερωθεί η εκδήλωση ως θεσμός για τα εκπαιδευτική κοινότητα της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Διαβάστηκε 1963 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.