Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 00:03

10 χρόνια PICK!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

• Το 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light έρχεται στις 29-30/9 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

• Δεκαήμερο εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο.
• Τo PICK προάγει την Ανω – κύκλωση.
• Μεγάλη δωρεάν συναυλία το Σάββατο βράδυ 29/9 με Έλλη Κοκκίνου και Λούκα Γιώρκα.
• Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα και θέαμα.
«Όταν ο Σταμάτης Βούλγαρης σχεδίαζε τους μεγάλους δρόμους της Πάτρας, τις ευθείες και τις γωνίες 90 μοιρών, δεν ήξερε ότι είχε σχεδιάσει την ιδανική πίστα για το Διεθνές Σιρκουί Καρτ στην Πάτρα».

pick_0397Το ηχητικό από το πρώτο σποτ του 2009 για το Pick έδωσε το έναυσμα της εκδήλωσης – παρουσίασης του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου παρίσταντο ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, βουλευτές, εκπρόσωποι εταιρειών, χορηγών, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άνθρωποι του αθλητισμού, παρουσιάστηκε το πλαίσιο του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light, το οποίο θα διεξαχθεί στο κέντρο της Πάτρας σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα για πολλές ημέρες, με σημείο αναφοράς την πλατεία Γεωργίου και με κορύφωση το διήμερο 29 -30 Σεπτεμβρίου.
Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.
Δέκα μέρες γιορτή!
Φέτος και με αφορμή τα 10 χρόνια του ∆ιεθνούς Σιρκουί Καρτ Πάτρας P.I.C.K.® οι Πατρινοί και οι χιλιάδες επισκέπτες τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο δεκαήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων από το Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και κορυφώνεται με το αγωνιστικό μέρος του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light.
• Για τις δέκα ηµέρες του P.I.C.K., θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου κινητό συνεργείο αιµοληψίας για να μεταφέρει το μήνυμα ότι η εθελοντική προσφορά αίµατος είναι πράξη ζωής.
• Μονάδα του ΚΕ∆ΜΟΠ – Χάρισε Ζωή θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου προκειµένου να ενηµερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά µε το πως µπορούν να γίνουν εθελοντές δότες µυελού των οστών.
• Θα διεξαχθούν σεµινάρια ασφαλούς οδήγησης και οδηγικής συµπεριφοράς µε τη συµµετοχή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στην πλατεία Γεωργίου, την αίθουσα του Εµπορικού Συλλόγου.
• Θα φιλοξενηθεί έκθεση στην πλατεία Γεωργίου σε συνεργασία με την Τροχαία για την «Πρόληψη τροχαίων ατυχηµάτων» µε παρουσίαση οχηµάτων µετά από τροχαία ατυχήµατα.
• Θα διοργανωθούν ηµερίδες και οµιλίες, σε χώρους όπως η αίθουσα του Επιµελητηρίου Αχαΐας, του Εµπορικού Συλλόγου Πατρών, του Μέγαρου Λόγου & Τέχνης, αλλά και σε σχολεία, για την πρόληψη τροχαίων ατυχηµάτων, µε οµιλητές τον Ιαβέρη και τον προϊστάµενο της ΟΕΠΤΑ (Οµάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχηµάτων), Αστυνόµο Α΄ Σπυρίδων Νιάρο.
• Φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας αφιερωµένη στα 10 χρόνια P.I.C.K. στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου
• Έχει προγραμματιστεί πρόγραµµα µε live events και happenings µε καλλιτέχνες από την τοπική και εγχώρια µουσική σκηνή, όπως η συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του Λούκα Γιώρκα στο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στα 20.30 στην πλατεία Γεωργίου.
• Θα γίνει έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων στην πλατεία Γεωργίου με Stunt Show από οµάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γιώργος Βασιλειάδης: Είναι η κορυφαία στο είδος της διοργάνωση στη χώρα
Την συνέντευξη του 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light, τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: «Τo Διεθνές Σιρκουί Πάτρας είναι πλέον η κορυφαία διοργάνωση στη χώρα και αυτός είναι ο λόγος που τη στηρίζουμε θέτοντάς την υπό την αιγίδα μας. Πιστεύω ότι η αγκαλιά όλης της κοινωνίας και των φορέων, σε συνεργασία με την κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει θαύματα, που θα οδηγήσουν σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός και ένα διήμερο κεφιού και χαράς για την πόλη. Αυτό που θέλουμε και στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες που επίσης φιλοξενεί η Πάτρα, είναι να κάνουμε την περιοχή κοιτίδα που παράγει αθλητισμό και οικονομικά γεγονότα τα οποία δίνουν υπεραξία στην πόλη» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης .

Πάνος Σκούτας: Μπορούμε να κάνουμε θαύματα την επόμενη δεκαετία
«Θεωρώ ότι αυτός ο τόσο σημαντικός θεσμός μαζί με άλλους, όπως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί, μπορούν να συμβάλουν πολύ δυναμικά στην ανάπτυξη της πόλης. Έχουμε σχέδια και όνειρα για αυτό» είπε ο διευθυντής γραφείου του Υπουργού Νίκου Παππά: «Χρειάζεται και μπορούμε να δούμε με ακόμη μεγαλύτερη ευρύτητα την εξέλιξή του. Θα σας πω για παράδειγμα ότι στο IQ της Πάτρας, είχε παρουσιαστεί από το πανεπιστήμιο μια φόρμουλα, ενώ μαθητές σχολείου της Πάτρας και σχολείου του Ξυλοκάστρου έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο και μας ζήτησαν να το παρουσιάσουμε στην ΕΡΤ. Υπάρχει δηλαδή ανησυχία και καινοτομία γύρω από το αντικείμενο. Υπάρχει επίσης το όραμα για πίστα αγώνων στη Χαλανδρίτσα και άλλες μεμονωμένες προσπάθειες. Αν τα ενώσουμε όλα αυτά και με την αιγίδα του υπουργείου, μπορούμε να κάνουμε θαύματα την επόμενη δεκαετία».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Τα χαμόγελα των παιδιών είναι η αποζημίωση
Παρών στη συνέντευξη- παρουσίαση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: «Από την πρώτη στιγμή πίστεψα σε αυτό το διαφορετικό θεσμό ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης. Μιλάμε για μια διοργάνωση που συμβάλει στην ανάδειξη του ρόλου της Πάτρας ως πρωτεύουσας της δυτικής Ελλάδας, στην ανάδειξη του ρόλου της ως πρωτεύουσας αθλητικών γεγονότων, ως πρωτεύουσας, εν προκειμένω, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας πάντα ζωντανό το όνειρο της δημιουργίας αυτοκινητοδρομίου» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το όραμα ξεκίνησε από μια ομάδα ιδιωτών τους οποίους πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν οι φορείς για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε την αιγίδα του υπουργείου και να κατοχυρώνουμε και δια αυτής της οδού, το μέλλον του θεσμού. Το χαμόγελο των θεατών, των παιδιών που βλέπω στα πεζοδρόμια, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, δείχνει ότι κάτι πετύχαμε, κάτι κάναμε σωστά».

Πλάτων Μαρλαφέκας: Καταφέραμε να κρατήσουμε το PICK δυνατό ακόμη και στα δύσκολα χρόνια
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εκ των στυλοβατών της διοργάνωσης και εκπρόσωπος της εταιρείας Λουξ, μεγάλου χορηγού, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης τέτοιων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών: “Eίναι διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι αξίζει αυτό που αντέχει στο χρόνο. Φτάσαμε στο 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light ένα μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα και ξεχωριστό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στην κοινωνία και τον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και στην οικονομία και τον πολύ σημαντικό τομέα της οδικής ασφάλειας. Φτάσαμε στα δέκα χρόνια, κάποια από τα οποία ήταν πολύ δύσκολα για την Ελλάδα και όμως καταφέραμε να έχουμε κρατήσει δυνατό το Pick που κοστίζει ακριβά και δεν είναι εύκολο να «κρατηθεί» από μια πόλη».

Σωτήρης Αναστασιάδης: Αρωγοί σε διοργανώσεις που έχουν συνέπεια και συνέχεια
Ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΕΚΟ, μεγάλου χορηγού και υποστηρικτή του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light τόνισε: «Εκ μέρους της ΕΚΟ θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι εργάζονται για αυτή τη διοργάνωση και αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. Νομίζω ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε αρωγοί σε διοργανώσεις που έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο και συνεχώς γίνονται καλύτερες, στέλνοντας παράλληλα και κοινωνικά μηνύματα όπως είναι το μείζον θέμα της ασφάλειας. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος είχαμε υπαλλήλους στην εταιρεία μας που θέλουν να έρθουν στο 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light και απευθύνθηκαν σε εμάς για να εξασφαλίσουν μια θέση, να μην έρθουν άδικα. Έτσι, θα έχουμε τη χαρά να έχουμε μια μικρή κερκίδα δική μας να φιλοξενήσουμε κόσμο που θα έρθει από Αθήνα και άλλες πόλεις».

Γεώργιος Καζαντζόπουλος: Το 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light δείχνει την ευαισθησία του για το περιβάλλον
Ο διευθυντής περιβάλλοντος της Ολυμπίας Οδού Γιώργος Καζαντζόπουλος μίλησε για την συνεργασία με την «Ολυμπία Οδό» σε περιβαλλοντικό επίπεδο και συγκεκριμένα για την Ανακύκλωση και την αξιοποίηση των ειδικών μπάνερς που τοποθετούνται ως διαχωριστικά για τους αγώνες, τα οποία είναι μιας χρήσης και τα οποία δεν θα πεταχτούν, δεν θα γίνουν σκουπίδια. Θα ανακυκλωθούν προκειμένου να γίνουν νέα αντικείμενα και να αποκτήσει αξία ένα άχρηστο επί της ουσίας υλικό στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Team For The World».
«Έρχεται με αυτό τον τρόπο το 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light να δείξει την ευαισθησία του για το περιβάλλον και την κοινωνία, υιοθετώντας μια σημαντική πρωτοβουλία της Ολυμπίας οδού» ανέφερε.

Μαρία Αντωνίου: Ανοίγουμε μαζί δρόμους
Η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας της Ολυμπίας οδού κ. Μαρία Αντωνίου, έκανε αναφορά στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και τόνισε: «Προχωράμε πέρα από την προσβασιμότητα και σε δράσεις που έχουν στόχο την άρση κάθε αποκλεισμού και μηνύματα όπως αυτή. Μιλήσαμε κάποια στιγμή με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, promoter της διοργάνωσης ο οποίος κατάλαβε αμέσως το περιβαλλοντικό όφελος από τη δράση. Με την επιλογή αυτή, το PICK μας έδειξε γιατί είναι μια τόσο μεγάλη διοργάνωση που έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας. Μαζί ανοίγουμε ανοίξουμε καινούργιους ορίζοντες στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, την επικοινωνία.»

Δημήτρης Μιχελακάκης: Όπου οι αγώνες ανθούν τα ατυχήματα εκλείπουν
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας Δημήτρης Μιχελακάκης, τόνισε: «Η πιο σημαντική λέξη είναι η συνέργεια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι από μόνος του. Λυπάμαι που δεν είναι μαζί μας ο Ανδρέας Φούρας ο οποίος είχε την τόλμη να κάνει πράγματα για τη πόλη του και τη χώρα, μεταξύ των οποίων και την στήριξη του 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light.
Είναι αυτός που συμπεριέλαβε στον αθλητικό νόμο το ’99 τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έτσι ξεκίνησε με άλλα λόγια να ξηλώνεται σιγά σιγά το …πουλόβερ για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα».

Αλέξης Παυλόπουλος: Με το που τελειώνει το ένα PICK αρχίζει το άλλο
Ο αντιπρόεδρος του αυτοκινητιστικού ομίλου Πατρών δήλωσε: «Τα στελέχη του ΑΟΠ είναι άρτια καταρτισμένα για να μπορούν να διαχειριστούν οτιδήποτε προκύψει στο 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light. Δεν είναι ένας απλός αγώνας. Έχει σχεδόν όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως οποιοδήποτε άλλος αγώνας, με μiα διαφορά: εδώ έχουμε στα κάγκελα πάρα πολύ κόσμο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια».

Στην εκδήλωση που παρουσίασε ο δημοσιογράφος- παρουσιαστής του PICK, Τάκης Πουρναράκης μίλησε επίσης ο Στέλιος Καϊάφας αλυτάρχης των αγώνων ενώ το παρών έδωσε και ο κ. Σταθακόπουλος από την ΕΡΤ που θα περιγράψει τον αγώνα την Κυριακή 30/9. Η κρατική τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ2 θα μεταδώσει απευθείας το PICK από τις 11:00 έως τις 14:30. Παρόντες ήταν και απηύθυναν χαιρετισμό ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΔΝ Γιώργος Κοντογιάννης και οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός, Ιάσων Φωτήλας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Νίκος Νικολόπουλος ενώ μήνυμα απέστειλε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Διοργανωτές του 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών και η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων.
Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Αρωγοί είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.
Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ θα είναι η ΛΟΥΞ COLA PLUS ‘N LIGHT.
Χορηγός της διοργάνωσης θα είναι και φέτος η ΕΚΟ.
Experience sponsor ΟΠΑΠ Α.Ε.
Η Πατρινή επιχείρηση Super Market Ανδρικόπουλος επέλεξε να είναι και φέτος ο χορηγός εκκίνησης, ενώ χορηγοί Πίστας 1 θα είναι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και η FALKEN TYRES.
Χορηγός πίστας 2 η εταιρεία ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε.
Official merchandiser η εταιρεία CAPELLI sport
Υποστηρικτές του αγώνα θα είναι η ΔΕΗ, η Superfast Ferries και η ΔΕΠΑ Fisikon.
Για ακόμα μία χρονιά η INTERAMERICAN και το διοικητικό γραφείο Πατρών με την επικεφαλής Χάρις Μανιατοπούλου στηρίζει και ασφαλίζει κάθε χρόνο, το P.I.C.K. Το ενδιαφέρον της εταιρείας για το αυτοκίνητο υπερβαίνει την ασφαλιστική κάλυψη και επεκτείνετε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Official Broadcaster και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.
Σας περιμένουμε όλους στην Πάτρα.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.