Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:35 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 17:49

9.000 ευρώ στο ποδοβόλεϊ και φιλοδωρήματα στα ολυμπιακά αθλήματα από την Περιφέρεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tο 1ο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Footvolley επί Ελληνικού εδάφους διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο από την «Footvolley Greece 2001», την ΠΑΕ Παναιτωλικός και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή οχτώ ευρωπαϊκών και τεσσάρων ελληνικών ομάδων. Αναμφίβολα πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της ΠΑΕ Παναιτωλικός να διοργανώσει στο Αγρίνιο και στο Emileon μια σειρά αγώνων -και μάλιστα ευρωπαϊκών διαστάσεων- αυτού του νέου αθλήματος, που ξεκίνησε από τις παραλίες της Βραζιλίας.

Υπάρχει όμως και μια επιμέρους πτυχή στην ιστορία αυτή, που αν μη τι άλλο προβληματίζει. Και αυτό δεν είναι άλλο, από την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να χρηματοδοτήσει την διοργάνωση αυτή με σχεδόν 9.000 ευρώ, για την ακρίβεια με 8.680 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση)! Ποσό που εγκρίθηκε στη προχθεσινή -έκτακτη- συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Περιφέρειας ελέγχεται για το γεγονός ότι κατά κάποιο τρόπο επιδοτείται με ένα αναντίστοιχα μεγάλο πόσο ένα αναπτυσσόμενο μεν, αλλά μη αναγνωρισμένο επί της ουσίας και μη ολυμπιακό άθλημα, τη στιγμή που η Περιφέρεια δίνει «φιλοδωρήματα» σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται στην Αιτωλοακαρνανία και αφορούν ολυμπιακά αθλήματα. Επιπλέον δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι εν προκειμένω η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γίνεται συνδιοργανωτής μιας διοργάνωσης μαζί με δύο ιδιώτες, την «Footvolley Greece 2001» πρωτίστως και την ΠΑΕ Παναιτωλικός δευτερευόντως. Πράγμα που φυσικά δεν είναι μεμπτό εξ’ορισμού, αρκεί κάποιος από τους συνδιοργανωτές να είναι αναγνωρισμένος και επίσημος φορέας του αθλήματος. Η «Footvolley Greece 2001» όμως, που εκπροσωπείται από τον Μαρσέλο Ντα Κόστα, παλιά δόξα του ποδοσφαίρου και γνωστός ατζέντης πολλών Βραζιλιάνων παικτών, δεν είναι κάποια επίσημη ομοσπονδία του αθλήματος αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Eξάλλου στην ιστοσελίδα της διαβάζει κανείς πως «το εγχείρημα της MC EVENTS, διοργανώτριας εταιρίας όλων των τουρνουά FOOTVOLLEY, στέφεται με ιδιαίτερη επιτυχία…». Επομένως, μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία διοργανώτρια εταιρία.

Είναι ενδεικτικό πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συνδιοργάνωση δύο διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI, με την επωνυμία «LEPANTO CROSS COUNTRY XCO» που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 20/05/2018 στη Ναύπακτο, διέθεσε μόνο 1.500 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση). Σημειωτέον πως στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν 100 και πλέον αθλητές με διεθνή δελτία της UCI, επαγγελματικές ομάδες από τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη FYROM, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς επίσης και Έλληνες αθλητές, όπως ο Δημήτρης Αντωνιάδης, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αντίστοιχα για τη συμμετοχή της στην συνδιοργάνωση του 22ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ (επίσης ολυμπιακό άθλημα) που διοργάνωσε o Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου στις 3-5/08/2018 στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διέθεσε μόνο 2.000 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση). Σημειωτέον ότι αυτές οι δύο αθλητικές διοργάνωσεις, εκτός από την καθαρά αθλητική σκοπιά, σηματοδοτούν δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή της Ναυπακτίας και του Μεσολογγίου.

Αν μάλιστα εξετάσει κανείς τα ποσά που πληρώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την συνδιοργάνωση άλλων σημαντικών εκδηλώσεων, πέρα από τις αθλητικές, όπως για παράδειγμα πολιτιστικές, ιστορικές και επετειακές εκδηλώσεις, θα διαπιστώσει κανείς τον υπέρμετρο ζήλο… της Περιφέρειας για το ποδοβόλεϊ. Ένα ζήλο που μαλλον αφορά άλλες επιδιώξεις της Περιφέρειας… Για παράδειγμα, με μόλις 2.000 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση) η Περιφέρεια μπήκε στη συνδιοργάνωση του 32ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου. Με επίσης 2.000 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση) βοήθησε η Περιφέρεια στην περσινή συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων τιμής της 446ης επετείου από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας. Ακόμη η Περιφέρεια θα δώσει 3.000 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση) για την συνδιοργάνωση της 3ης Αναπτυξιακής ‘Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στο Μεσολόγγι. Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση δήλωσε «είμαστε συνδιοργανωτές γιατί ξέρουμε ότι εμπόριο και επιχειρηματικότητα σημαίνει θέσεις εργασίας». Ωστόσο η έκθεση μπόρεσε να αποσπάσει μόνο το ένα τρίτο των χρημάτων του ποδοβόλεϊ… Και τέλος αξίζει μια σύγκριση με τις Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι, μία σειρά πολιτιστικών και ιστορικών εκδηλώσεων μνήμης που κορυφώνονται με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι. Για την συνδιοργάνωση των φετινών Εορτών Εξόδου η Περιφέρεια δαπάνησε 4.960 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση), ενώ υπάρχουν και χρονιές, που η συνεισφορά της ήταν ακόμη μικρότερη, όπως το 2016 που ανήλθε σε 3.000 ευρώ (δείτε εδώ την απόφαση).

πηγή: agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 2999 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.