Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:32 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 17:45

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «πεθαίνει η Ελλάδα... χάνεται η Πατρίδα μας!»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων διοργάνωσε την τέλεση του καθιερωμένου ετήσιου μνημοσύνου των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου.

Κατά την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος στο τέλος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο και μίλησε επίκαιρα.

Αναλύοντας την ευαγγελική προτροπή του Κυρίου «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι», ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

« Ο Κύριος ζητάει από τους πιστούς ειλικρινείς και συνειδητούς χριστιανούς αυταπάρνηση και θυσία.

» Όποιος ακολουθεί το Χριστό ειλικρινά, λησμονεί τον παλαιό του άνθρωπο τελείως, νεκρώνει τα πάθη του, τις αδυναμίες του, απαρνείται το εγώ του και τη φιλαυτία του.

» Όποιος πάλι θέλει να Τον ακολουθήσει, να διακονεί το Χριστό και να μένει κοντά Του, οφείλει, ζώντας το θέλημα του Χριστού, να ομολογεί με συνέπεια το όνομά Του, να περιφρονεί τι ειρωνείες, τους χλευασμούς και τους διωγμούς του χωρίς Χριστό κόσμου.

» Συνδιάζοντας, αυτό το μήνυμα της περικοπής του Ευαγγελίου με την παρουσία των Πολυτέκνων πιστών της Εκκλησίας μας, ενθυμούμαστε σήμερα, με την ακολουθία του ιερού Μνημοσύνου, εκείνους που έφυγαν από την επίγεια ζωή και προσευχόμαστε γι’ αυτούς. Παράλληλα, όμως, τους τιμούμε πολύ, γιατί υπακούοντας στη φωνή του Κυρίου νίκησαν την φιλαυτία, αγνόησαν τον χλευασμό του κόσμου και σήκωσαν το σταυρό της πολυτεκνίας. Έδωσαν με θυσίες αγάπη, έγιναν συνδημιουργοί του Θεού, έδωσαν και δίνουν νεανικό αίμα στην γηράσκουσα Πατρίδα μας».

Επίσης, απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς τους Πολυτέκνους που ήταν παρόντες στο Μνημόσυνο, είπε: 

«Να προσεύχεσθε, ώστε να ακολουθήσουν και τα παιδιά σας το παράδειγμά σας, αγωνισθείτε να τους μεταλαμπαδεύσετε την αγάπη σας προς την τεκνογονία. Γιατί, αφ’ ενός οι εγκληματικοί νόμοι που μεταβάλλουν σήμερα την οικογένεια σε ξενοδοχείο και διατροφική παρέα, και αφ’ ετέρου η άγνοια της θυσίας, η φιλαυτία, η φιληδονία και η σαρκολατρεία των πολλών Ελλήνων, οδηγούν την Ελλάδα μας στη γήρανση, στη συρρίκνωση, στην αφάνεια, στο θάνατο. Γιατί πεθαίνει η Ελλάδα… εκεί οδηγεί την Πατρίδα μας η έλλειψη της τεκνογονίας».

 Ο Σεβασμιώτατος,  τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πεθαίνει η Ελλάδα... χάνεται η Πατρίδα μας!», επεσήμανε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο της υπογεννητικότητας που υπάρχει στη χώρα μας,  γεγονός στο οποίο επιφέρει, δυστυχώς, η σημερινή έλλειψη στηρίξεως των πολυτέκνων οικογενειών.

Τέλος, ο Ποιμενάρχης μας κ Κοσμάς, συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων για την καθιερωμένη ενέργειά τους να μνημονεύονται ενώπιον του Θεού εκείνοι που έχουν δώσει παράδειγμα βίου και θυσίας, τους ευχήθηκε κάθε ευλογία και δύναμη στο πολύπλευρο έργο τους, ενώ για μια ακόμη φορά κάλεσε όλους τους σημερινούς υπευθύνους της πολιτείας «σε συναίσθηση και μετάνοια, για να λυπηθεί ο Κύριος και Θεός μας την πολύπαθη Πατρίδα μας, την Ελλάδα».

 

Διαβάστηκε 1251 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.