Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 17:36

Το άγγιγμα του… Μοράρ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Λένε πως το γκολ «πληρώνεται». Μάλλον έχουν δίκιο, καθώς διαχρονικά οι στράικερ είναι εκείνοι που κλέβουν τις εντυπώσεις, έχουν τα υψηλότερα συμβόλαια και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Άλλωστε είναι χιλιοειπωμένο το πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα να έχει έναν φορ-killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να σκοράρει ακόμη και σε «υποψία» φάσης, δύναται να δημιουργήσει ο ίδιος τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συνάμα, κρατά μία άμυνα πίσω και πάνω του. 
Κάτι ανάλογο συμβαίνει φέτος με τον Βλάντ Μοράρ, τον οποίο «μάθαμε» πέρσι ως έναν καλό επιθετικό, με εξαιρετικό πόδι. Στην τρέχουσα σεζόν όμως να «συστήνεται» και ως  ένας κλασικός παίκτης του «κουτιού». Ο 25χρονος άσος του Παναιτωλικού με μόλις δύο συμμετοχές (ήταν τιμωρημένος στην πρεμιέρα) έχει ήδη βρει στόχο 3 φορές με μόλις 5 τελικές, κάτι που τον καθιστά ως έναν από τα πλέον αξιόπιστα «9αρια» της κατηγορίας.
Το κοντέρ άρχισε να… γράφει κόντρα στον ΟΦΗ, όπου βρήκε στόχο εις διπλούν. Το πρώτο του τέρμα προήλθε από δική του κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάθετη του Μαρινάκη και αντίστοιχα καλό πλασέ του μέσα από στην αντίπαλη περιοχή και το δεύτερο, όταν πήρε το «ριμπάουντ» από στημένη μπάλα του Έρικσον και από κοντά «νίκησε» τον Στρέζο. Εδώ μάλιστα θα μπορεί να σημειωθεί το εξής. Ο Ρουμάνος είναι ο Νο1 εκτελεστής των φάουλ, όμως στην προκειμένη περίπτωση είπε στον Σουηδό χαφ να το χτυπήσει, καθώς ήθελε αριστερό πόδι και ο ίδιος διέγνωσε πως είναι προτιμότερο να αφήσει τη φάση στον συμπαίκτη του. Κάτι που.. λέει επίσης πολλά για την οξυδέρκειά του.
Χθες στην Ξάνθη συνέχισε το σερί του, όταν άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ζίβκοβιτς τον οποίο και πλάσαρε πέφτοντας σωστά,  παρότι ο  Σέρβος κίπερ θέλησε να τον μαρκάρει. Το επιπλέον credit που παίρνει είναι πως πίεσε ψηλά και «διάβασε» τη φάση.
Μάλιστα και οι άλλες δύο τελικές του στη σεζόν, ήταν ουσιαστικές «πηγές» κινδύνων για τα αντίπαλα καρέ. Αμφότερες έγιναν στην αναμέτρηση με τους Ηρακλειώτες και η μία απέφερε για τα «καναρίνια» ένα κόρνερ, ενώ η άλλη (σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής), κατέληξε άουτ.
Έτσι ο Μοράρ φαίνεται πως έχει το… άγγιγμα του Μίδα, εκμεταλλεύεται σε μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και αφήνει το… στίγμα του στο Αγρίνιο. Άλλωστε μπήκε ήδη σε ένα «κλειστό» κλαμπ με παίκτες που έχουν πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων στη μεγάλη κατηγορία, φορώντας τη φανέλα του (Καμαρά 16, Μαρκόβσκι 14, Μοράρ 12, Βιγιαφάνιες 11).
gazzetta.gr
 
Διαβάστηκε 1630 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.