Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:24 μμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 18:57

Ξάνθη-Παναιτωλικός 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΜΟΡΑΡ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το λάθος του Ζίφκοβιτς, το λάθος του Άργκους, αλλά και οι απίθανες επεμβάσεις του Κυριακίδη... διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στα Πηγάδια με την Ξάνθη να είναι καλύτερη, αλλά τον Παναιτωλικό να φεύγει με τον βαθμό και την χαμένη ευκαιρία του '90 για διπλό. Δοκάρι ο Λισγάρας.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ ή κάποιο άλλο άθλημα, για αυτό ούτε τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια, ούτε κερδίζει εκείνος που παίζει έστω και λίγο καλύτερα. Υπάρχει και η «μαγεία» του αντίθετου για αυτό και είναι ο «βασιλιάς» των σπορ. Οπως συνέβη σήμερα στην Ξάνθη όπου η ομώνυμη ομάδα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Παναιτωλικό, σε μία αναμέτρηση όμως που  στο δεύτερο μισό απώλεσε σωρεία ευκαιριών, αλλά στο φινάλε παραλίγο να μην πάρει ούτε τον βαθμό.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν με τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Κασάδο και Σιλά στην άμυνα, τους Καμαρά, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τους Κίκε, Σαρπόνγκ και Κάντα μεσοεπιθετική τριπλέτα και  τον Γέντρισεκ «φουνταριστός». Οι Λισγάρας, Σαρπόνγκ που αποθεραπεύτηκαν, ντεμπουτάρισαν στο πρωτάθλημα. 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με το κλασικό τους 4-1-4-1. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους και Τσοκάνης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Ερικσον στο «6», οι Μάζουρεκ, Ντίας εσωτερικοί, οι Ουίλιαν, Μανά στα άκρα και ο Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να δίνει μεν λίγο χώρο, αλλά με σαφή πρόθεση να «ψάξει» τον Γέντρισεκ στην πλάτη της άμυνας των «κυανοκίτρινων». Η οποία στο 4' έδειξε σημάδια ασυνεννοησίας και ο Σλοβάκος πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση.  Οσο περνούσε ο καιρός τα «καναρίνια» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να δημιουργούν τη μεγάλη φάση. Οι Μάζουρεκ, Ερισκον έλεγχαν τον άξονα και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν ο Μοράρ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς, ο οποίος του έδωσε πάσα πάρε-βάλε και εκείνος πλάσαρε εύστοχα.

Σε εκείνο το σημείο όμως οι παίκτες του Ράσταβατς ανέβασαν ρυθμούς, ο Κίκε από τα δεξιά άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και αρχικά απείλησαν με τον Σιλά στο 37', ενώ έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Κυριακίδη. Σε μία τέτοια περίπτωση καταλογίστηκε στο 42' πέναλτι σε χέρι του Αργκους, το οποίο ο Γέντρισεκ μετέτρεψε σε γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας διαρκής «μονόλογος» της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι από το 55' μέχρι και το 90', όχι μόνο είχαν την κατοχή, αλλά δημιούργησαν πάρα πολλές «καθαρές» φάσεις για γκολ. Με πλέον χαρακτηριστικές εκείνες των Γέντρισεκ (56', 71' έδιωξε ο Κυριακίδης, 80' κεφαλιά άουτ), Λισγάρα (57', κεφαλιά στο δοκάρι) και Καντά (58' βον πλανέ, άουτ), ενώ σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλονταν πως μετά την είσοδο του Κάστρο η Ξάνθη έπαιζε ουσιαστικά με δύο φορ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν» στην αντίπαλη περιοχή μόνο μία φορά, με τον Ουίλιαν στο 79' που θέλησε να βρει τον Μάζουρεκ. Ωστόσο παραλίγο να επαναληφθεί ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς στις καθυστερήσεις ο Καμαρά που έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναιτωλικού, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης αντέδρασε σωστά. 

gazzetta.gr
 
 
 
Διαβάστηκε 2046 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 20:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.