Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:01 μμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 12:12

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου της πόλης της Βόνιτσας και σύνδεση με το Ιστορικό Κέντρο της πόλης» (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Υπεγράφη στο Δημαρχείο Ακτίου-Βόνιτσας μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρίας η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου της πόλης της Βόνιτσας και σύνδεση με το Ιστορικό Κέντρο της πόλης». 
Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» το 2016. Πήρε προέγκριση δημοπράτησης στις 16-3-2018 και κατόπιν της διαγωνιστικής διαδικασίας συμβασιοποιήθηκε στις 5-9-2018. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «ΑΝΑΞ» με έκπτωση 44%.

Προϋπολογισμός : 620.000,00 € (με ΦΠΑ), με πηγή Χρηματοδότησης: Ε.Π. «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020». Το έργο έχει στόχο την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, τη βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας του τρόπου ζωής των κατοίκων.

Παρεμβάσεις θα γίνουν στην πλατεία της νυχτερίδας, πλατεία Ανακτορίου στις οδούς Δελγιώργη – Γαβριλάκη, στους παράδρομους, στα σκαλοπάτια που οδηγούν προς το κάστρο και στην οδό Δημάρχου Σάννου.

Σκοπός του έργου είναι να αναμορφωθεί το σύνολο της πλατείας και να αλλάξει πρόσωπο, με τη στάθμευση να γίνεται σε προκαθορισμένα μόνο σημεία, ενώ θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, στάσης πεζών.

Δημιουργείται χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, διαμορφώνεται ράμπα ΑΜΕΑ και κιόσκια –πέργκολες όπου διαμορφώνονται καθιστικά για τους κατοίκους και επισκέπτες. Η διαμόρφωση εμπλουτίζεται αισθητά και βιοκλιματικά με την βοήθεια στοιχείων νερού.


Τοποθέτηση ειδικών πινάκων ενημέρωσης για την πόλη, το ιστορικό κέντρο, το κάστρο και τον Αμβρακικό. Κέντρο ανακύκλωσης και θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και κάδοι απορριμμάτων.

Οι επιλογές έχουν με κριτήρια βιοκλιματικά, πολεοδομικά και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης.

Την επίβλεψη του έργου έχει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με την Βασιλάκου Μαρία Τοπογράφο Μηχανικό.

katounanews.blogspot.com
 
Διαβάστηκε 1639 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.