Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:26 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 00:48

Δείτε πως να γίνετε από εργαζόμενοι – επιχειρηματίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μετάβαση είναι απλή και αυτά είναι τα μυστικά για να το πετύχετε.

Αν μπορούσε κάποιος να απαριθμήσει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος για να γίνει επιχειρηματίας, ενδεχομένως θα έλεγε: μια καλή ιδέα, δίκτυο και επιμονή.

Λάθος, για να κάνει κάποιος την μετάβαση από εργαζόμενος σε επιχειρηματίας χρειάζονται κι άλλα πράγματα.
Όλοι έχουμε καταπληκτικά όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον μας άλλα πολλοί άνθρωποι δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους αυτούς γιατί δεν έχουν τα… απαραίτητα εφόδια.

Μεγαλώνουμε με ένα στόχο: να τελειώσουμε το σχολείο, να περάσουμε σε ένα καλό πανεπιστήμιο και να βρούμε μια καλή δουλειά και γιατί όχι να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Γιατί, όμως, δε το καταφέρνουμε όλοι;

Από την άλλη μπορεί να δουλεύετε ατελείωτες ώρες την ημέρα και να μη νιώθετε πως πιάνουν «τόπο» οι προσπάθειες σας. Ποιος ο λόγος τότε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό σε μια εταιρεία και έναν εργοδότη που δεν αναγνωρίζει όσα κάνετε;

Είναι εύκολο τελικά να σταματήσετε να δουλεύετε για κάποιον άλλον; Ο επιχειρηματίας και σύμβουλος Justin Lafazan δίνει τις δικές του συμβουλές για το πώς να γίνετε από υπάλληλος – επιχειρηματίας.

1. Νέα αρχή

Μπορεί να έχετε κάνει πράγματα στο παρελθόν τα οποία να μη σας αντιπροσώπευαν 100%. Μη τα αφήσετε να μπουν εμπόδιο στα όνειρα σας, θα κάνετε ότι είστε γεννημένοι να κάνετε χωρίς να κοιτάτε πίσω.

2. Βρείτε για τι είστε γεννημένοι

Πώς θα το καταλάβετε αυτό; Απαντήστε απλά στις ερωτήσεις:

Προσδιορίστε τα πάθη σας. Τι σας αρέσει να κάνετε;
Προσδιορίστε τις ικανότητές σας. Σε τι είστε πραγματικά καλοί;
Προσδιορίστε τις αξίες σας. Τι είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία για εσάς;
Εκεί που αυτές οι απαντήσεις «ενώνονται» βρίσκεται η απάντηση. Η απάντηση δεν είναι εύκολη, ούτε είναι εύκολο να δείτε την κλίση σας. Κάθε μέρα πρέπει να απαντάτε στα ερωτήματα αυτά μέχρι να βρείτε το δρόμο σας.

3. Βρείτε τους σωστούς συμβούλους

Υπάρχει ένας τρόπος για να γλιτώσετε χρόνο και χρήματα. Βρείτε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στη θέση σας και μάθετε τα πάντα από εκείνους.

4. Κάντε τη δουλειά σας παιχνίδι

Όλοι έχουμε 24 ώρες σε μια ημέρα, αλλά πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν περισσότερα; Όσο πιο γρήγορα κάνουμε κάτι, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για την επόμενη εργασία.

Αν είστε, λοιπόν, στη διαδικασία δημιουργίας δική σας δουλειάς πρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο. Βρείτε με ποιο τρόπο θα αυξήσετε την αποδοτικότητα σας στη πρωινή σας εργασία, ώστε να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για το νέο σας ξεκίνημα.

5. Εγκαταλείψτε το «σίγουρο» όταν πλέον θα μπορείτε

Κάποιοι επιλέγουν να αφήσουν την πρωινή τους δουλειά για να μπορέσουν να επικεντρωθούν στο νέο τους project, αρκετοί όμως παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι η νέα εταιρεία να αρχίσει να τρέχει και να αποδίδει χρήματα. Και αυτή είναι η σωστή κίνηση.

Πηγή: fortunegreece.com
Διαβάστηκε 3462 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.