Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:10 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 16:30

Νέα υποέργα και 37 εκ. ευρώ περισσότερα για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 η τροποποίηση του τεχνικού δελτίου του έργου «συντήρηση-αποκατάστασηη και άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», η οποία προβλέπει ένταξη νέων υποέργων και αύξηση του προϋπολογισμού από 13.000.000,00€ σε 49.770.000,00€.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ, ενώ τα νέα υποέργα που εντάσσονται είναι τα εξής:

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ

ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ

(€)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗ-ΑΕΤΟΣ-ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ-ΚΑΝΔΗΛΑ-ΜΥΤΙΚΑΣ 3.000.000,00
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ, ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 3.000.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 3.000.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ 40ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΛΑΜΠΙΡΙ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ 3ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΧΑΝΙ ΜΠΑΓΙΑ-ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΛΕΙΣΟΡΕΥΜΑΤΑ 4.000.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΚΑΤΟΧΗ-ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ,ΤΗΣ 38ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ :ΓΟΥΡΙΑ-ΛΕΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 50ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ-ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙ-ΠΗΓΑΔΙΑ 5.000.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ: 35Η (ΚΑΣΤΡΑΚΙ-ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ-ΚΟΜΠΟΤΙ), 36Η (ΠΕΤΡΩΝΑ-ΑΛΕΥΡΑΔΑ),         11Η(ΡΟΥΣΕΪΚΑ-ΣΠΟΛΑΙΤΑ), 51Η(ΚΕΧΡΙΝΙΑ-ΛΕΠΕΝΟΥ) ΚΑΙ        37Η (ΛΟΥΤΡΟ-ΣΤΑΘΑ) 5.000.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ 48ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΑΣΤΑΚΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ, ΤΗΣ 32ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΒΟΝΙΤΣΑ-ΠΑΛΑΙΡΟΣ –ΜΥΤΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 31Ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΑΣΤΑΚΟΣ –ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ-ΒΕΛΑ 4.000.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ 3.500.000,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ: 17Η , 21Η, 23Η, 24Η ,25Η ΚΑΙ 43Η, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 6.000.000,00
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ SCADA, ΤΩΝ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΪΟΝΙΑΣ ΕΠ. ΟΔΟΥ 270.000,00
ΣΥΝΟΛΟ: 36.770.000,00 €

 

Τα έργα αυτά έχουν ως σκοπό την ομαλή και χωρίς κινδύνους κυκλοφορία των οχημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου και αφορούν:

α) στην συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου ορεινών περιοχών της ΠΕ, συμβάλλοντας στην άρση της απομόνωσής τους και στην σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής και στην κίνηση επισκεπτών προς αυτά, καθώς αποτελούν αναπτυσσόμενους προορισμούς τουρισμού.

β) στην βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου περιοχών στα δυτικά παράλια της ΠΕ, συμβάλλοντας στην ταχύτερη σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής και στην κίνηση επισκεπτών από και προς αυτά, καθώς πρόκειται για ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές .

γ) στην βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου περιοχών, στην περιοχή διασύνδεσης του οδικού δικτύου με την Ιόνια Οδό ,συμβάλλοντας στην ταχύτερη σύνδεση με τα αστικά κέντρα της περιοχής και στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά προϊόντων του πρωτογενούς τομέα .

δ) στην συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας (μήκος 2.200 χλμ περίπου) ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια.

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι εκσκαφές ,άρση καταπτώσεων, καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός των ερεισμάτων από τα φυτικά, διάνοιξη τάφρων, αποκατάσταση καθιζήσεων (εκσκαφές, κατασκευή επιχώματος, οδοστρωσία &  ασφαλτικά), σκυροδέματα (επενδύσεως τάφρων, τοίχων), καθώς και κατασκευή συρματοκιβωτίων για αντιστήριξη ανάντη και κατάντη πρανών των οδών .

Επίσης θα γίνουν αποκαταστάσεις του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με επούλωση λάκκων και κατασκευή ασφαλτικών ισοπεδωτικών στρώσεων κυκλοφορίας και  κατασκευή στρώσεων κυκλοφορίας. Θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, που αφορά διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Τέλος θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακές, ρυθμιστικές και κινδύνου.

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην θητεία μας καθώς έχουμε μια γενναία αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας κατά σχεδόν 37 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι μπορούμε να διαθέσουμε ένα ποσό που να αρμόζει στο μέγεθος και τις δυσκολίες του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής μας Ενότητας ώστε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών. Είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του οδικού δικτύου και όχι μικρές παρεμβάσεις. Η εξασφάλιση επιπλέον χρημάτων για την οδική ασφάλεια είναι μια πολιτική κατάκτηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Το όραμά μας και η προσήλωση όλων μας στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, κάνουν πράξη το σύνθημα «πράξεις και όχι λόγια», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1587 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 16:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.