Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:51 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 17:10

Εγκρίθηκε μελέτη για νέα χάραξη τμήματος της ε.ο. Αγρινίου – Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ενημέρωσε σχετικά με την πρόσφατη (30-8-2018), ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, που αφορά σε εκπόνηση μελέτης ενός σημαντικού έργου, που αφορά σε ένα μεγάλο και προβληματικό τμήμα της εθνικής οδού Αγρινίου – Θέρμου.

Πρόκειται για μελέτη που θα εκπονηθεί δωρεάν από Μελετητική Εταιρεία και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε θετικά, με βάση και την σχετική εισήγηση.

Ελήφθη δε υπ’όψιν η αναγκαιότητα βελτίωσης της υπάρχουσας Ε.Ο. 38 στο τμήμα Θέρμο μέχρι τον οικισμό Πουρνάρα παρακάμπτοντας τον οικισμό Αγ. Σοφίας μήκους 3.310 m.

H υπάρχουσα οδός παρουσιάζει πολλά προβλήματα με κυριότερα την κακή χάραξη με απότομες καμπύλες, μεγάλες κλίσεις και επικίνδυνη διέλευση μέσα από οικισμούς με μικρό πλάτος οδοστρώματος.

Ακόμα ελήφθη υπ’όψιν η μη ύπαρξη υπό εκπόνηση μελέτης για το συγκεκριμένο τμήμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι, εγκρίθηκε η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Τμήμα Ε.Ο. Αγρινίου Θέρμου, νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο.38 Θέρμο Μυρτιά, Τμήμα Θέρμο Πουρνάρα Ν. Αιτωλοακαρνανίας», χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα εκ μέρους του δωρεοδόχου Μελετητικής Εταιρείας με την Επωνυμία «ΟΡΙΟ Μελετητική Ε.Ε.».

agriniopress.gr

Αναλυτικά η εισήγηση και η απόφαση:

 

 

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1807 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.