Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:25 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 16:57

Απολογισμός Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 2014-2018 και προγραμματισμός έργων 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε χθες στο ανοικτό θέατρο Λιμανιού στο Μεσολόγγι από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, η παρουσίαση του Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2014-2018 καθώς επίσης ο προγραμματισμός έργων για το 2019.

Στην ομιλία του ο Νίκος Καραπάνος αναφέρθηκε στο έργο που παράχθηκε την προηγούμενη τετραετία, χαρακτηρίζοντάς το ως το αποτέλεσμα συντονισμού δράσεων και συνεργασίας. Συντάχθηκε δε, σύμφωνα με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αναφέρθηκε αναλυτικότερα στην σημερινή οικονομική ταυτότητα του Δήμου σημειώνοντας πως η πλήρη απαλλαγή από παλαιές οικονομικές υποχρεώσεις, μπορεί πλέον να υλοποιήσει σχεδιασμούς σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παιδεία και τα έργα κοινής ωφέλειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «…Μέσα σε συνθήκες σφοδρής  οικονοµικής κρίσης, καταφέραµε να θεμελιώσουμε έναν υγιή οικονοµικά δήµο, ο οποίος όχι µόνο δεν απειλείται µε κατάρρευση, αλλά έχει θέσει γερές βάσεις οικονοµικής ευημερίας.  Και αυτό το έργο δεν μπορεί ούτε ν’ απαξιωθεί ούτε να αμφισβητηθεί από κανένα».

Μιλώντας για τον τομέα των τεχνικών έργων σημείωσε ότι με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και κοινωνιών, πραγματοποιήθηκε μια ευρύτατη παρέμβαση είτε στη βελτίωση υπαρχουσών υποδομών είτε στην δημιουργία νέων που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσαν αιτήματα και διεκδικήσεις πολλών ετών. Ειδική αναφορά δε, έγινε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση την οποία και χαρακτήρισε ως «κατάκτηση» για το Δήμο.

Αντίστοιχες αναφορές έγιναν και στους λοιπούς τομείς δράσης του Δήμου, ενώ καταλήγοντας στην ομιλία του ο Νίκος Καραπάνος επεσήμανε πως «…ο τόπος μας συνεχίζει να έχει την ανάγκη του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού του. Είναι ο μόνος τρόπος όχι απλά να προλάβει εξελίξεις και προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά να βρεθεί μπροστά από αυτές».

 

 

Διαβάστηκε 1745 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.