Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 10:19

Τελέσθηκε χθές το επίσημο μνημόσυνο για τον αγωνιστή της αγροτιάς ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ στην Κυψέλη Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσία της οικογένειας και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κυψέλης, το επίσημο μνημόσυνο για τον αγωνιστή της αγροτιάς  ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς, η Τοπική Κοινότητα Κυψέλης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ένωση», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ελπίδα», ο Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς και η Οικογένεια Βλάχου.

Στη σημασία της ημέρας αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μελιάδης: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν αγωνιστή της ζωής και της αγροτιάς. Ένα νέο άνθρωπο, έναν μικρό ηλικιακά ήρωα, τον εικοσιτετράχρονο  Μήτσο Βλάχο. Τον καπνοκαλλιεργητή από τη Λεπενού που κατέβηκε με τους συγχωριανούς του και τις οικογένειές τους στις 8 Σεπτεμβρίου 1962 να διεκδικήσουν ειρηνικά καλύτερες τιμές για το προϊόν που καλλιεργούσαν και τους εξασφάλιζε τα  αναγκαία. Εδώ μπροστά στα ηρωικά αυτά χώματα καλείται σήμερα ο καθένας μας να προβληματιστεί και να επανακαθορίσει την θέση του στην ιστορία ορίζοντας ένα πιο δυναμικό, πιο αγωνιστικό μέλλον. Υποκλινόμαστε ευλαβικά στον αγώνα σου και στο βίαιο θάνατό σου».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,εκπρόσωπο της οικογένειας Βλάχου και των συλλόγων της περιοχής.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 

Διαβάστηκε 1704 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.