Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:09 μμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 16:28

Αναγνώριση προϋπηρεσίας Δημοσίου Υπαλλήλου – Ισχύον δίκαιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την υπ’ αριθμ. 103/2018 Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε ως μη νόμιμη η δαπάνη που αφορούσε σε αποδοχές υπαλλήλου Ο.Τ.Α., όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την αναγνώριση τριετούς υπηρεσίας του ως οπλίτη βραχείας ανακατάταξης εφοδιασμού μεταφορών με ειδικότητα σιτιστή, όπως παρουσιάζει το epoli.gr και αναλύει νομικά.

Το ενδιαφέρον ζήτημα που εξετάστηκε εν προκειμένω είναι ο χρόνος στον οποίο πρέπει να ανατρέξει κάποιος για να προσδιορίσει το εφαρμοστέο δίκαιο σχετικά με τις προϋποθέσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι κρίσιμος χρόνος για την επιλογή του εφαρμοστέου νομοθετικού καθεστώτος στην εκάστοτε διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας υπαλλήλου φορέα υπαγόμενου στο ν. 4354/2015, αποτελεί ο χρόνος υποβολής της αίτησης αναγνώρισης αυτής, δεδομένου ότι η εν λόγω αίτηση είναι απαραίτητη για την κινητοποίηση της ως άνω διαδικασίας με πρωτοβουλία του υπαλλήλου προς όφελος του οποίου διενεργείται, και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης και όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Με αυτό το σκεπτικό το Κλιμάκιο έκρινε ότι, δεν πρέπει να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία του δικαιούχου του εντάλματος ως οπλίτη βραχείας ανακατάταξης, καθόσον κατά τον κρίσιμο χρόνο, στον οποίο αυτός υπέβαλε την αίτησή του, στο κρίσιμο μισθολογικό καθεστώς υπάγονταν μόνο τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και όχι οι οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, ενώ και η προϋπηρεσία του παρασχέθηκε σε φορέα που εξαιρείται των φορέων, για τους οποίους σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται η αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου 

www.epoli.gr

Διαβάστηκε 1824 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία