Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 17:22

Πάει για τιμωρία ο Κομίνης για το Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυο ρέφερι από τα παιχνίδια της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας και ένας ακόμα από τη 2η αγωνιστική είναι εκείνοι που πάνε για τιμωρία από την ΚΕΔ, βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε

Μόλις δυο αγωνιστικές πέρασαν στο πρωτάθλημα και ήδη άρχισαν να βαράνε «καμπάνες» στη διαιτησία.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, η ΚΕΔ ανακοίνωσε την απόφαση να θέσει εκτός πινάκων ένα βοηθό, ο οποίος σαφέστατα είναι ο Βασίλης Καμπούρης (για το γκολ του Ακπόμ που δεν μέτρησε στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ).

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της Επιτροπής γινόταν λόγος για τιμωρία τριών ακόμα διαιτητών για λάθη που έκαναν στα πρώτα ματς της Σούπερ Λίγκα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM 94,6, πρόκειται για τον Κουτσιαύτη (εξαιτίας του πέναλτι που έδωσε στον Πρίγιοβιτς και τις μη αποβολές σε Κώτσιρα και Ιγκλέσιας), τον Κομίνη (επειδή δεν απέβαλε τον Ρισβάνη στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος και τον Φωτιάδη (για το πέναλτι που έδωσε στον Ολυμπιακό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) αξιολόγησε σήμερα συνολικά την επίδοση των διαιτητών της 1ης και της 2ης αγωνιστικής της Superleague (περίοδος μεταξύ 25 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου), δεδομένου ότι η κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση διακόπτεται λόγω των αγώνων της Εθνικής Ομάδας στο UEFA Nations League.

Πέραν των θετικών επιδόσεων, υπήρξαν δυστυχώς αγώνες που σημειώθηκε ανεπαρκές επίπεδο απόδοσης, αναλυτικότερα σε 4 αγώνες της 1ης αγωνιστικής και 2 αγώνες της 2ης αγωνιστικής, γεγονός που προκάλεσε την ακραία απογοήτευση της Κ.Ε.Δ.

Υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες και επενδύσεις από την Κ.Ε.Δ. και την Ε.Π.Ο. για το προ-αγωνιστικό σεμινάριο των Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών Α΄ Κατηγορίας (Superleague) στο Καρπενήσι, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων θεωρίας και πρακτικής άσκησης, εξετάσεων φυσικής κατάστασης και πολλών άλλων εξειδικευμένων παραμέτρων τεχνογνωσίας, σχετιζομένων άμεσα με την απαίτηση για διαιτησία κορυφαίου επιπέδου.

Επίδοση μη ανταποκρινόμενη με αυτή την υψηλού επιπέδου προετοιμασία δεν είναι αποδεκτή και δεν θα είναι ανεκτή από την Κ.Ε.Δ.

Υπό αυτή το πνεύμα, ελήφθησαν διάφορα μέτρα που σχετίζονται με τους διαιτητές και τους περαιτέρω ορισμούς. Ένας Βοηθός Διαιτητής αποκλείστηκε από τους πίνακες και η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή μέχρι την περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ η διάρκεια του αποκλεισμού τριών (3) άλλων Διαιτητών θα αξιολογηθεί εντός των ημερών. Λαμβάνονται επίσης και άλλα αυστηρά εσωτερικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η Κ.Ε.Δ. και η Ε.Π.Ο. σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξουν την στρατηγική τους και δεν θα σταματήσουν ποτέ τις μεταρρυθμίσεις στην Διαιτησία, υπηρετώντας το συμφέρον του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η Ε.Π.Ο. έχει την πλήρη υποστήριξη της FIFA και της UEFA στη συνέχιση της όλης διαδικασίας.

Σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως απαράδεκτα τα επιζήμια σχόλια, που ξεπερνούν κάθε όριο, μερικών εκπροσώπων ορισμένων συλλόγων, που παρεμβαίνουν στην απόλυτη αυτονομία και την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

Υπ αυτές τις συνθήκες, η Κ.Ε.Δ. ζήτησε από την Ε.Π.Ο. να αναλάβει περαιτέρω δράση, ώστε να σταματήσει τις ανώφελες εντάσεις και να προστατευθεί το ποδόσφαιρο.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Διαβάστηκε 1716 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.