Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 07:58

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στον τόπο που γεννήθηκαν!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Σαν σήμερα (29/8/2004), η Αθήνα αποχαιρετά τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της ανθρωπότητας έφθασε στο τέλος της μετά από 17 μέρες δυνατών συγκινήσεων, ολυμπιακών ρεκόρ, μεγάλων αθλητικών στιγμών.

Η Αθήνα επιλέχθηκε να διοργανώσει για δεύτερη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1896, με ψήφους 66 έναντι 41 της Ρώμης, στην ψηφοφορία που διεξήχθη στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 στη Λοζάνη. Με την ψυχή στο στόμα και με μεγάλες υπερβάσεις στον προϋπολογισμό έγιναν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας (13 - 29 Αυγούστου), που έπεσαν θύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και της συνακόλουθης τρομοφοβίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή προσέλευση φιλάθλων από το εξωτερικό.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια του άρθρου και θυμίσου ξανά κάποιες από τις ξεχωριστές στιγμές της γιορτής του αθλητισμού που διοργανώθηκε στη χώρα μας!

Διαβάστηκε 474 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.