Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:27 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 23:33

Ν. Φαρμάκης: «Παλιά μου τέχνη κόσκινο η λογιστική αλχημεία για την Περιφερειακή Αρχή» (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για λογιστικές αλχημείες της Περιφερειακής Αρχής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αγρινιώτης Δικηγόρος και Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφορικά με την ψήφιση της τροποποίησης του έργου για την συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας της Περιφέρειας σε Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Παλιά μου τέχνη κόσκινο, τείνει να γίνει για τον κ.Κατσιφάρα και την Περιφερειακή Αρχή η λογιστική αλχημεία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ, ψηφίστηκε η τροποποίηση του έργου με κωδικό 2014ΕΠ50100002 και τίτλο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Δ.Ε.

Μεταξύ των τροποποιηθέντων έργων είναι και το υποέργο 2 στο οποίο περιλαμβάνεται η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ: Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Αντίρριο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Αμφιλοχία-Μενίδι). Είναι το ίδιο έργο για το οποίο πριν από λίγους μήνες ο κ.Περιφερειάρχης καυχιόνταν ότι θα δοθούν 6.000.000 €. Κάποιοι από εμάς από τότε λέγαμε ότι τα χρήματα είναι λίγα , αν αναλογισθεί κανείς το μήκος του δρόμου και την αισχρή κατάσταση του οδοστρώματος. Σε πολύ λίγο δικαιωθήκαμε όταν για πολύ λιγότερα χιλιόμετρα δρόμου καλύτερης κατάστασης ανακοινώθηκε η δαπάνη 12.000.000 € περίπου για τον δρόμο Πάτρα – Αίγιο.
Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα αποκαλύπτεται ότι ούτε 6.000.000 € θα δοθούν για το εν λόγω έργο αλλά περίπου 1.970.000 €. Και το χειρότερο είναι ότι τα υπόλοιπα από αυτά δεν δίνονται σε έργο στην Αιτωλοακαρνανία αλλά μοιράζονται σε δύο πρόσθετα (3.000.000 € και 4.000.000 ) έργα που αφορούν την Αχαΐα και το σύνολο της Π.Δ.Ε αντίστοιχα.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του εμπαιγμού αρκεί να σημειωθεί ότι μεγάλη έκπτωση υπήρξε και στο έργο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 33 ”ΠΑΤΡΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ” όπου από τα 7.000.000 €, η δαπάνη ανέρχεται στα 2.200.000 €. Η έκπτωση όμως στην Αχαΐα έγινε νέο έργο στην Αχαΐα ενώ η δική μας έκπτωση έγινε εργολαβίες για πράσινο και ηλεκτροφωτισμό στο σύνολο της ΠΔΕ.

Προσωπικά πλέον αυτά δεν με εκπλήσσουν, αφού είναι μια πάγια τακτική της περιφερειακής αρχής. Είναι ακριβώς η πολιτική της επικοινωνίας και της διαχείρισης των πολιτών, με μηδενικό θετικό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες και τις υποδομές. Είναι το παλιό που παλέψαμε να γκρεμίσουμε και που σύντομα θα καταρρεύσει, υπό το βάρος της απραξίας του. Ωστόσο, οφείλουμε να αντιπολιτευόμαστε θεσμικά και να είμαστε απέναντι σε τέτοιες λογικές και πολιτικές. Μέχρι τέλους…

Δείτε το video με την εισήγηση του κ. Φαρμάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Αναλυτικά το θέμα της τροποποίησης όπως συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

agrinionews.gr

 

Πολυμέσα

Αναλυτικά το θέμα της τροποποίησης όπως συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Διαβάστηκε 1764 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.