Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:30 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 12:38

Εντυπωσιακή η τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που έγινε στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μια εντυπωσιακή βραδιά  στην λίμνη Τριχωνίδα ο Δήμος Αγρινίου αποχαιρέτησε τους χορευτές και τις χορεύτριες που μετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Οι αποστολές ευχαρίστησαν το κοινό για την ανταπόκριση και τη φιλοξενία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που καθήλωσε τους θεατές.   

Οι 400 περίπου χορευτές από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες ξεδίπλωσαν το ταλέντο και την χάρη τους  αποδεικνύοντας ότι οι εθνικοί χοροί έχουν ξεχωριστή αξία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  ευχαρίστησε τις αποστολές για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ της πόλης και υποσχέθηκε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο: «Αποχαιρετούμε τους ξένους φίλους μας από τη λίμνη Τριχωνίδα στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Τους ευχαριστούμε για τις ξεχωριστές βραδιές που μας χάρισαν. Όλοι μαζί,  ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, έγιναν  ένα πολύχρωμα μωσαϊκό λαών και παραδόσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Ένας λαός που έχει ξεχάσει την παράδοση του  είναι ένας λαός χωρίς μνήμη. Ένας λαός που επενδύει στην παράδοσή του είναι ένας λαός με μέλλον.  Άλλωστε η  παράδοση ήταν, και παραμένει, το απόσταγμα της μακραίωνης πορείας  κάθε έθνους. Η συνέχιση  της  αποτελεί  διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας».

 

Διαβάστηκε 2283 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.