Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:09 μμ
 
wm small
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 09:58

Παναιτωλικός: Τόπο στα νιάτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός τη νέα σεζόν αποφάσισε να επενδύσει στα «δικά» του παιδιά και το 50% του ρόστερ αποτελείται από «απόφοιτους» της ακαδημίας του

Νέος αέρας φυσά πλέον στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός εδώ και χρόνια είχε ξεκινήσει μία «παραγωγή» ταλέντων και σταδιακά, βγήκαν παίκτες όπως οι Μπακάκης, Μιχάι και Χαντάκιας. Η παραπάνω διαδικασία χρειάζεται χρόνο και υπομονή και φέτος στο Αγρίνιο, είναι σε θέση να δουν αν το εγχείρημά τους στέφθηκε με επιτυχία. Επί του παρόντος το 50% του ρόστερ των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών τους (15/30) αποτελείται από «απόφοιτους» των ακαδημιών τους και το σύνθημα «τόπο στα νιάτα», μπορεί να εκληφθεί ως το μοτό των «κυανοκίτρινων». Οι οποίοι επενδύουν σε δικά τους παιδιά, θα τους δώσουν χρόνο συμμετοχής και δείχνουν αποφασισμένοι να βάλουν τις βάσεις, ώστε να δημιουργήσουν μία ομάδα με πολύ μέλλον.

Την ίδια στιγμή όμως δεν άλλαξαν και πολλά, σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ως μεγάλες τους απώλειες μπορούν να χαρακτηριστούν ο μεσοεπιθετικός Ρόσα, κατά πρώτο λόγο, και ο κεντρικός χαφ Μπεχαράνο, ενώ αποχώρησαν επίσης οι Μπράβο, Ροντρίγκες, Κλέσιο- «κόφτης», στόπερ, ακραίος αντίστοιχα – που όμως δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.Οι δύο πρώτοι αντικαταστάθηκαν άμεσα, ο μεν Βραζιλιάνος με τον Μανά, ο δε Βολιβιανός από τον Ερικσον. Ο πρώτος είναι «απόφοιτος» της σχολής που λέγεται Μπόκα και ο Αργεντινός στα 24 χρόνια του, πέρασε για παρθενική φορά τον Ατλαντικό ώστε να παίξει μπάλα. Ο Σουηδός μέσος από την πλευρά του έφτασε στα μέρη μας ως ο εν ενεργεία αρχηγός της Γκέτεμποργκ και θα αποτελέσει ένα «βαρύ» χαρτί για τα «καναρίνια».Τα όποια κενά των υπολοίπων θα κληθούν να καλύψουν οι μικροί της ομάδας, όπως π.χ. ο 17χρονος Λαβδιάς, που ήδη πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αρκετά φιλικά, ενώ υπάρχει και ο Ουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αποκτήθηκε μεν τον περασμένο Γενάρη, όμως έπαιξε λίγο επειδή υπήρξε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα και λογίζεται ως «εσωτερική» μεταγραφή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο του και «όπλο» την έδρα καθώς ο κόσμος είναι πάντα κοντά του, στον Παναιτωλικό χάραξε μία νέα εποχή.
Ηρθαν: Αγρόδημος, Μανά, Ερικσον, Κόκορρης, Γιαννακόπουλος
Εφυγαν Μπεχαράνο, Ρόσα, Ροντρίγκες, Μπράβο, Κλέσιο, Ιταμπέλ, Σταματόπουλος (δαν.), Γεωργούσης (δαν.), Τσέναμο (σταμάτησε).
Προπονητής: Ο Τραϊανός Δέλλας ανέλαβε τον Παναιτωλικό τον περασμένο Γενάρη και έκλεισε τη σεζόν στον πάγκο του με ρεκόρ 6-2-6. Το καλοκαίρι ο «Κολοσσός» ανανέωσε τη συνεργασία του με τα «καναρίνια» για ακόμη μία σεζόν.
Αστέρι: Στο 4-1-4-1 που έπαιξε το καλοκαίρι ο Παναιτωλικός σε όλα τα φιλικά του, δέσποσε στο «1» μπροστά από τα στόπερ η παρουσία του Σεμπάστιαν Ερικσον. Και λογικά. Ο Σουηδός χαφ, γέννημα – θρέμμα της Γκέτεμποργκ και αρχηγός της από το 2015 μέχρι πρόσφατα, άφησε φέτος την χώρα του για λογαριασμό των «κυανοκίτρινων» και με σκοπό να ηγηθεί της μεσαίας τους γραμμής. Ο 29χρονος, 7 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, αναμένεται να είναι το βαρόμετρο της ομάδας.
Θα πανηγυρίσει αν: Στο Αγρίνιο δεν οριοθετούν κάτι ως πρωταρχικό και βασικό τους στόχο. Αλλωστε εδώ και χρόνια, αυτό που θέλουν είναι να πηγαίνουν κάθε σεζόν και καλύτερα. Ετσι και τώρα μία θέση στην πρώτη 8αδα θα τους αφήσει σχετικά ικανοποιημένους. Πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με την καθιέρωση ορισμένων νεαρών παικτών.
Θα αποτύχει αν: Σε περίπτωση που δεν «καθαρίσει» από σχετικά νωρίς την υπόθεση παραμονή και μπλέξει μέχρι το τέλος σε «υποθέσεις» υποβιβασμού.

πηγή : gazzetta.gr

 

Διαβάστηκε 2399 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 10:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.