Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 00:59

Άκτιο – Αμβρακία: Παραδίδονται τέλη Οκτώβρη τα πρώτα 15 χιλιόμετρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία, καθώς θα παραδοθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου τα πρώτα 15 χλμ. από την υποθαλάσσια σήραγγα έως τη Βόνιτσα

Μέχρι το Άκτιο έχει φτάσει η διάνοιξη του δρόμου Άκτιο- Αμβρακία και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο κομμάτι από την υποθαλάσσια σήραγγα έως τη Βόνιτσα μήκους περίπου 15 χλμ.

Ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία μήκους 48,5 χιλιομέτρων  παραμένει ημιτελής από το 2010 με το έργο να έχει αντιμετωπίσει αυτά τα οχτώ χρονιά πολλά προβλήματα, που είχαν να κάνουν με τις προϋποθέσεις κατασκευής και τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

Το υπουργείο προκήρυξε διαγωνισμό στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, όπου μειοδότης αναδείχτηκε η κοινοπραξία Άκτωρ – Τέρνα.

Η εργολαβία-σκούπα περιλαμβάνει τα 32,2 χλμ. από τα 48,5 χλμ. του οδικού άξονα. Πιο συγκεκριμένα, αφορά το σύνολο των εργασιών στο πρώτο 1,3 χλμ. του έργου, την ολοκλήρωση των εργασιών από το 17,6ο έως το 48,5ο χλμ., τις παράπλευρους, καθέτους και τα λοιπά συμπληρωματικά έργα (άνω και κάτω διαβάσεις, κόμβοι, ρέματα, αποχετευτικά, έργα περιβάλλοντος κ.λπ). Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 150 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία αποτελεί στην ουσία τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού, ο οποίος επί χρόνια αποτελούσε μία φυσική τομή στη δυτική πλευρά της χώρας και επέτεινε τα χρόνια προβλήματα απομόνωσης της περιοχής.

insider.gr

Διαβάστηκε 2002 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.