Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:34 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 16:45

6 τομείς και 82 δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έξι τομείς παρεμβάσεων με 82 δράσεις έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να προκύψουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τους ανέργους και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.  Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, μέσω ΟΑΕΔ,  ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της  Δευτέρας 20 Αυγούστου 2018 και ήδη στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας, πραγματοποιήθηκε  συνάντησης εργασίας, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκε  ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Συνολικά 345 θέσεις εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων,  8μηνης διάρκειας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα προβλέπονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.  Για τον καλύτερο συντονισμό, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός που έχει γίνει για την Κοινωφελή Εργασία περιλαμβάνει έξι τομείς παρέμβασης και 82 δράσεις μεταξύ των οποίων είναι:

  • Πρόληψη υγείας και Ενημέρωση των Πολιτών
  • Ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τους βιοτόπους
  • Απογραφή και ηλεκτρονική αποτύπωση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
  • Ψηφιοποίηση αρχείων αδειών βιοτεχνικών εγκαταστάσεων
  • Δημιουργία και η αρχική υποστήριξη διαδικτυακής πύλης θεμάτων γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
  • Επικαιροποίηση αμπελουργικού και ελαιοκομικού μητρώου
  • Σύστημα γεωγραφικών συντεταγμένων (GIS) για την πλήρη αποτύπωση κολυμβητικών δεξαμενών, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου, ψηφιοποίηση αρχείων αποτελεσμάτων δειγματοληψιών από κολουμβητικές δεξαμενές και ακτές κολύμβησης

«Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις ειδικότητες και τις ηλικίες με υψηλή ανεργία, όπως και τις ανάγκες ευρύτερα της περιοχής μας. Συνεργαστήκαμε με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, που διαθέτει τα πληροφοριακά στοιχεία με στόχο να συμβάλλουμε στην επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της εποχής μας. Αν και η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεν μας αφήνει αδιάφορους. Διαμορφώσαμε δράσεις που συμβάλλουν στην προώθηση της απασχόλησης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στις συνολικά 345 θέσεις, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται ειδικότητες: Αγρονόμων Τοπογράφων Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών Πολιτικών Μηχανικών Έργων Υποδομής, Βιολόγων, Χημικών, Γεωλόγων, Γεωπόνων, Δημοσιογράφων, Διοικητικού Οικονομικού, Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Κοινωνικών Λειτουργών, Κοινωνιολόγων, Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων Τεχνολόγων Γεωπονίας, Τεχνολόγων Τροφίμων Υδραυλικών, Κτηνιάτρων, Δημοσιογράφων, κλπ.

«Έχουμε προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένες ειδικότητες, σχέδιο και στόχους, έχοντας ως αφετηρία τα προσδοκόμενα αποτελέσματα να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ακόμη η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας Κωνσταντίνος Κόλλαρης.

 

Διαβάστηκε 717 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.