Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:41 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 20:45

Παναιτωλικός: Ικανοποιητικό τεστ (2-1 στο φιλικό με την Κέρκυρα)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θετική εικόνα έβγαλε ο Παναιτωλικός στο φιλικό με την Κέρκυρα στο οποίο κέρδισε με 2-1. Κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έδειξε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Δημιούργησε φάσεις, πέτυχε δύο γκολ, είχε γενικά καλή παρουσία.

Με τους Μιχάι, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, να προφυλάσσονται λόγω μικροπροβλημάτων, ο Δέλλας έδειξε ενδεκάδα. Ξεκίνησε με Κυριακίδη τερματοφύλακα, Άργκους – Χαντάκια στο κέντρο της άμυνας, Μαρινάκη – Τσοκάνη στα πλάγια, κεντρικό μέσο τον Έρικσον και σε τετράδα μπροστά του (από δεξιά προς αριστερά) τους Ντίας, Πάουλο, Λιάβα, Μανά, πίσω από τον Μοράρ, σε σχηματισμό 4-1-4-1.

Μετά από ένα νωθρό 10λεπτό ο Παναιτωλικός άρχισε να βρίσκει συνεργασίες και ανάπτυξη, χωρίς να έχει αρχικά τα ανάλογα τελειώματα. Ο Αθανασόπουλος εξουδετέρωσε σουτ του Μαρινάκη στο 13’ και του Μανά στο 16’. Η καλύτερη φάση έγινε στο 26’ με τον Ντίας βγάζει στην κόντρα τον Λιάβα και ο νεαρός με ωραία λόμπα πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των Φαιάκων, αλλά έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο ημίωρο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Τσοκάνης, που δέχτηκε δυνατό μαρκάρισμα στον αστράγαλο (είχε προηγηθεί κι άλλο πολύ δυνατό στο ίδιο πόδι) με τον Ρότσα να περνάει στη θέση του. Το γκολ που έψαχνε ο Παναιτωλικός ήρθε στο 42’ με βολίδα του Μοράρ σε εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και κάθετα στο τέρμα.

Ο Ρουμάνος μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 48’, όταν μετά από σέντρα του Μαρινάκη βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά προτίμησε να κάνει τακουνάκι – πάσα στον Μανά, τον οποίο πρόλαβε ο Σπίνουλας.

Στο 52’ ο Κουτζαβασίλης έδιωξε με τα πόδια σουτ του Πάουλο και στο επόμενο λεπτό ο αρχηγός του Παναιτωλικού έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μοράρ, ο οποίος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έκανε το 2-0, δίνοντας αμέσως μετά τη θέση του στον νεαρό Μπελεβώνη, που έπαιξε δεξιά για να μετακινηθεί στην κορυφή της επίθεσης ο Ντίας.

Η Κέρκυρα επιχείρησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά ο Παναιτωλικός με παιχνίδι κατοχής είχε τον πλήρη έλεγχο. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Δέλλας τους άλλαξε όλους ρίχνοντας στο γήπεδο τη… νέα γενιά (έντεκα μικροί και Έλληνες) και οι φιλοξενούμενοι μετά από σέντρα του Σπίνουλα μείωσαν με κοντινή κεφαλιά του Βέρτζου στο 79’.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (72’ Θεοδωρόπουλος), Άργκους (72’ Μαλής), Χαντάκιας (72’ Γιαννιώτης Δ.), Μαρινάκης (72’ Κόκκορης), Τσοκάνης (λ.τ. 32’ Ρότσα, 72’ Παρράς), Έρικσον (72’ Αγρόδημος), Λιάβας (72’ Νταλακούρας), Πάουλο (72’ Τσιγγάρας), Ντίας (72’ Βακράκος), Μανά (72’ Βασιλούδης), Μοράρ (55’ Μπελεβώνης).

ΑΟΚ: Αθανασόπουλος (46’ Κουτζαβασίλης), Σπίνουλας, Ιωάννου (74’ Λάμπογλου), Μότα (55’ Θεοδωράκης), Βέρτζος, Παναγιωτίδης (46’ Κρητικός Ν.), Αναστασόπουλος (46’ Αναστασίου), Νίκιτς (74’ Ινάσιο), Κόντος (74’ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Τουράμ (64’ Κρητικός Στ.).

agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 2072 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα