Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:53 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 16:11

Τα έξι βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένας τέλειος τρόπος για να δείξτε στους άλλους πως είστε χαλαροί, άνετοι και ενδιαφέρεστε να τους γνωρίσετε ή να γίνετε καλύτεροι φίλοι έχει προταθεί από τον Arthur Wassmer στο βιβλίο του «Making Contact». 

Προτείνει τη χρησιμοποίηση της λέξης Soften= Χαλαρώστε. Λέξη που σχηματίζεται από τα αρχικά των παρακάτω μη λεκτικών σημάτων:

Smile (χαμόγελο)

Open Posture (Aνοιχτή στάση)

Forward Lean (Kλίση προς τα εμπρός)

Touch (Άγγιγμα)

Eye Contact (Επαφή με το βλέμμα)

Nod (Κίνηση του κεφαλιού)

«Αν μέχρι τώρα γενικά δεν ήσασταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, οι παραπάνω soften τεχνικές μπορεί να σας φανούν υπερβολικές. Μια ασθενής μου που έκανε εξάσκηση στις τεχνικές αυτές μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να ελέγχει αρκετά καλά τη συμπεριφορά της. Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση των ανθρώπων που δεν έχουν εξασκηθεί. Οι τεχνικές soften μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να εκφράζετε ένα συναίσθημα προς τα έξω αλλά και να το νιώθετε. Αυτή η ψυχολογική αρχή ονομάζεται αντιστροφή. Αυτό όμως που έχει σημασία για εσάς είναι το ότι αν, για παράδειγμα, χαμογελάτε για να γίνετε πιο συμπαθείς, θα αρχίσετε να αισθάνεστε και πιο χαρούμενοι μέσα σας» αναφέρει ο Wassmer στο βιβλίο του.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 3930 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.