Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:45 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 20:35

Θηλάζουσες φωτογραφήθηκαν στη Τουρλίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού,  την Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά -από την ομάδα Μητέρες Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας φωτογράφηση Εγκυμοσύνης – Λοχείας – Θηλασμού. Φέτος έλαβε χώρα στις  Αλυκές Τουρλίδας στο Μεσολόγγι.

H ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

Ο εν λόγω θεσμός ,πλέον, ο οποίος έχει καθιερωθεί από την ομάδα Μητέρες Γυναίκες στον νομό Αιτωλοακαρνανίας σκοπό έχει την προαγωγή και ανάδειξη του φυσιολογικού, όπως επίσης την ενθάρρυνση των μητέρων να μην ντρέπονται και να απαιτούν – διεκδικούν όσα αυτονόητα παρέχει το Σώμα τους στα μωρά τους, ζωή και θρέψη . Το σύνθημά μας για φέτος ήταν αυτό ακριβώς «Γυναικείο Σώμα : Ζωή και Θρέψη» και το βρωντοφωνάξαμε φωτογραφιζόμενες μαζί με τα μωρά μας.

Στην εν λόγω φωτογράφηση συμμετείχαν επι το πλείστον ενεργές θηλάζουσες, μία έγκυος, τρεις πρώην θηλάζουσες και μία μητέρα η οποία δεν συνέχισε τον θηλασμό παρόλα αυτά φωτογραφήθηκε μαζί μας επάξια και μας στήριξε στην πρωτοβουλία μας αυτή.

Να ευχαριστήσουμε θερμά το στούντιο χορού Bailarte που φιλοξένησε τις μητέρες για το μακιγιάζ τους, την ταβέρνα «Ηλιοβασίλεμα»  που υποδέχτηκε τις μητέρες μας αλλά και τις οικογένειές τους στον χώρο της αλλά και τους ιθύνοντές της για την άμεση εξυπηρέτησή τους και την φιλική τους διάθεση, τους άψογους επαγγελματίες φωτογράφους την κυρία Νταούτη Ιωάννα (θηλάζουσα μητέρα δις) και τον κύριο Κασβίκη Ιωάννη (η σύζυγος του οποίου πρώην θηλάζουσα), οι οποίοι ένωσαν τις φωτογραφικές τους «ματιές» χωρίς ανταγωνισμό αλλά με ανιδιοτέλεια και συνεργάστηκαν αρμονικά ώστε να βγει το υπέροχο αποτέλεσμα των φωτογραφιών μας . Να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά πίσω από την φωτογράφησή μας, για το μακιγιάζ των μητέρων μας, την απασχόληση των μεγαλύτερων παιδιών στον χώρο συγκέντρωσής μας, την τούρτα μας ,γιατί η ομάδα μας εκτός από την φωτογράφηση γιόρτασε και τα τρίτα της γενέθλια, τις μητέρες οι οποίες πρόσφεραν στον χώρο συγκέντρωσης δικά τους κεράσματα στα παρευρισκόμενα της φωτογράφησης άτομα, καθώς και τις μητέρες που πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στις μητέρες που πήραν μέρος στην φωτογράφηση, και όχι μόνο. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τις μητέρες ,εκτός νομού, που μας στήριξαν και ταξίδεψαν από μακρυά μαζί με τις οικογένειές τους  για να παρευρεθούν και να φωτογραφηθούν μαζί μας και να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή στον νομό μας.

Η πρωτοβουλία μας αυτή ξεκίνησε πριν τρία χρόνια διστακτικά , με το πέρασμα των χρόνων όμως εσείς μας δίνετε την ώθηση να συνεχίσουμε. Άρα, γίνεται για εσάς και χωρίς εσάς δεν θα μπορούσε τίποτε από όσα κάνουμε να επιτευχθεί. Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας.

Να σημειωθεί ότι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα δημιουργηθούν ημερολόγια Εγκυμοσύνης Λοχείας Θηλασμού, εκ των οποίων τα έσοδα από την πώληση τους θα διατεθούν σε παιδιά που χρήζουν βοηθείας.

Να ευχηθούμε καλή Παναγία με υγεία για όλες τις μητέρες και τις οικογένειές τους και καλή συνέχεια στους όποιους αγώνες μας.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1889 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.