Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 16:24

Μπελεβώνης: «Αλλαξαν εν αγνοία μας την συμφωνία για τα τηλεοπτικά»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«ΒΟΜΒΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ

Με αιχμές κι έντονη ενόχληση αντιδρά ο Παναιτωλικός, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο gazzetta.gr o πρόεδρος του, Γεράσιμος Μπελεβώνης,  σχετικά με το πως η ηγεσία της Λίγκας… μετέτρεψε την κεντρική διαχείριση σε ατομικές συμβάσεις, χωρίς ενημέρωση!

Στο Παναιτωλικό κάνουν λόγο για… μελανά σημεία που υπήρξαν στους χειρισμούς των επικεφαλής (Μπαταγιάννης, Γκαγκάτσης) και είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ανισότητες όσο αφορά τα ποσά που θα φτάσουν στις ομάδες, που παραχώρησαν τα δικαιώματά τους στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μπελεβώνης μιλώντας στο gazzetta, εμφανίζεται ικανοποιημένος  για τη λύση που δόθηκε για τις επτά «πρώην άστεγες» ομάδες, αλλά παράλληλα εκφράζει έντονα τον προβληματισμό του για τις διαδικασίες που τηρήθηκαν και ουσιαστικά παρά την απόφαση του Υπουργού… τορπιλίζουν την κεντρική διαχείριση.

-Κύριε Μπελεβώνη αρχικά θα θέλαμε το πρώτο σας σχόλιο όπως διαμορφώνεται από εδώ και πέρα το τοπίο στην Σούπερ Λίγκα με τις τελευταίες εξελίξεις και στα τηλεοπτικά…

«Ο Παναιτωλικός ήταν εξ’ αρχής υπέρ της πρότασης του κ. Βασιλειάδη. Ήταν η μοναδική που τέθηκε στο τραπέζι όλο αυτό το διάστημα, αλλά ταυτόχρονα προέβλεπε διορθώσεις στη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που το ίδιο μέσω της SuperLeague όφειλε να έχει κάνει. Δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά ένα πακέτο μέτρων απαραίτητων να βελτιώσουν την εικόνα του ποδοσφαίρου».

-Γιατί φτάσαμε μόλις μερικές ημέρες πριν από… τη σέντρα για να βρεθεί η όποια λύση κι ένα ολόκληρο καλοκαίρι οι παλινωδίες διαδέχονταν η μία την άλλη;

«Έχουμε εκφράσει και στις συνεδριάσεις και δημόσια την άποψή μας ότι η SuperLeague έπαψε να λειτουργεί ως συνεταιρισμός, με μέλημα την πρόοδο των μελών του και του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο. Αυτό διαπιστώνουμε αρκετά χρόνια τώρα, αλλά το σπάσιμο της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών, είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι καθένας κοιτάει το μικροσυμφέρον του.

Χρειάστηκε να περάσουν μήνες και να φτάσουμε σε αδιέξοδο με κίνδυνο να μην αρχίσει το πρωτάθλημα για να κάνουμε κάτι. Έτσι δεν πάμε μπροστά».

-Πάντως και στο θέμα ΕΡΤ παρατηρείται κάποιο πρόβλημα όσο αφορά τα ποσά που θα μπουν στα ταμεία των ΠΑΕ. Τι ακριβώς συμβαίνει και ο Παναιτωλικός αντιδρά; Τι άλλαξε στην αρχική συμφωνία;

«Τις διαπραγματεύσεις με τον υφυπουργό έκαναν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας και η ενημέρωση που μας έδιναν για την εξέλιξη ήταν περιορισμένη. Στη τελευταία συνάντηση στο υπουργείο, στην οποία κλήθηκαν και οι ΠΑΕ, καταλήξαμε σε συμφωνία για κεντρική διαχείριση των επτά με την ΕΡΤ. Μας ανακοίνωσαν το ποσό που θα λάβει κάθε ΠΑΕ και διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλείσεις.

Αυτό που ίσχυε για τις συγκεκριμένες ομάδες έως τώρα, ήταν να λαμβάνουν το ίδιο ποσό συν το μπόνους της βαθμολογικής θέσης.

Ποιος αποφάσισε τώρα στο διετές συμβόλαιο να εισπράξει π.χ. ο Απόλλωνας 1.100.000 ευρώ λιγότερα από τον Ατρόμητο ή 300.000 ευρώ λιγότερα από τον Παναιτωλικό; Αλλά το κυριότερο ερώτημα είναι για ποιο λόγο η κεντρική διαχείριση στην οποία συμφωνήσαμε στο γραφείο του κ. Βασιλειάδη μετατράπηκε σε ατομική σύμβαση κάθε ΠΑΕ με την ΕΡΤ; Με παρέμβαση ποιου και για ποιον λόγο;»

-Οι επικεφαλής του συνεταιρισμού τι απάντησαν στα ερωτήματά σας;

«Καμία απάντηση δεν πήραμε από τον κ. Μπαταγιάννη και τον κ. Γκαγκάτση, όταν ζητήσαμε ενημέρωση. Δεν απάντησαν ούτε σε επιστολή μας, στην οποία βάζουμε μια σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο κατανομής, τα κριτήρια και ποιος τα αποφάσισε, όπως και το ποιος, πότε και γιατί, άλλαξε εν αγνοία μας μια σύμβαση από κεντρική σε ατομική.

Και πως μια ατομική -όπως κατέληξε- σύμβαση, την διαπραγματεύτηκε και την διατύπωσε η SuperLeague και όχι η ΠΑΕ που τελικά κλήθηκε να την υπογράψει».

-Με δεδομένο ότι είμαστε 13 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να περιμένουμε κάποια αντίδραση από την ομάδα σας;

«Γνωρίζετε ότι ο Παναιτωλικός δεν συνηθίζει να δημιουργεί προβλήματα και να βάζει εμπόδια. Όπως τόνισα, είναι σημαντική εξέλιξη η εφαρμογή της πρότασης Βασιλειάδη, που χωρίς να του το ζητήσουμε, έφερε ένα πακέτο μέτρων το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου μας.

Όμως η SuperLeague οφείλει να επανεξετάσει το ρόλο της και κυρίως να διαγράψει πρακτικές που αντί να οδηγούν ένα βήμα μπρος, κάνουν άλματα προς τα πίσω. Και επειδή τα τηλεοπτικά καθορίζουν την ίδια την ύπαρξη των ΠΑΕ, όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως ήταν φρόνιμη η θεσμοθέτηση της  κεντρικής διαχείρισης. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, ας το κάνει κι αυτό ο υφυπουργός».

gazzeta.gr

 

Διαβάστηκε 1556 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.