Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:56 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 10:47

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 21:00 στο Θύρρειο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η Αρχαία Τραγωδία «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Καλοκαιρινές Πολιτιστικές διαδρομές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μετακομίζουν την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο Θύρρειο για την Αρχαία Τραγωδία «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη.

Στον αύλειο χώρο του  μουσείο του Θυρρείου στις 21:00 μια από τις πολυσυζητημένες αρχαίες τραγωδίες θα παρουσιαστεί με είσοδο δωρεάν από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος στα πλαίσια της ανάδειξης του Μουσείου του Θυρρείου.

Τοποθεσια : Θύρρειο - Μουσείο Θυρρείου

Ώρα Έναρξης : 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Λίγα λόγια για την Ιστορία της Ανδρομάχης και το έργο .

Η πολυζήλευτη  “Ανδρομάχη”

Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης….. η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της  Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της…το αντίπαλον δέος της  “Ωραίας” Ελένης.

Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στο σωστό δρόμο και ζητάει βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλυτώσει το γιό της.

Η Ανδρομάχη είναι ένα σημαδεμένο και μοιραίο πρόσωπο για όλους μας.

Μετά την Άλωση της Τροίας……μετά την Άλωση της Πόλης….

Μετά την Άλωση……. Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.

Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, υπογραμμίζοντας έτσι, ότι η αξιοπρέπεια η ανδρεία και η φιλοπατρία μπορεί να ταυτίζονται!!

“ Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε, λάμπ’ η αρετή τους”. (Ευριπίδης). 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης

Μετάφραση Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνικά Γρηγόρης Ριζόπουλος

Κοστούμια Όλγα Σχοινά

Μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαϊδης

Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Φωτεινή Φιλοσόφου

Γιάννης Νικολαϊδης

Κώστας Κλάδης

Λεωνίδας Αργυρόπουλος

Χριστίνα Σιώμου

Βούλα Κώστα

 

Διαβάστηκε 1523 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 11:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.