Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:31 πμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 00:14

Πετυχημένο και το “Θεάτρου Όψεις 2018″ στο Αιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πετυχημένη υπήρξε και η 7η  Θεατρική  Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων  “Θεάτρου Όψεις” 2018 που έλαβε χώρα στην πόλη του Αιτωλικού. Αναφέρει ο απολογισμός  του  Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό”:

Με πίστη και δημιουργική διάθεση, με αγάπη και σεβασμό σε έναν σημαντικό Θεατρικό Θεσμό που ξεκίνησαμε πριν από επτά χρόνια, ολοκληρώσαμε με επιτυχία την φετινή διοργάνωση της 7ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων – “Θεάτρου Όψεις” 2018, στην πόλη του Αιτωλικού. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας και η καλύτερη απόδειξη είναι η συμμετοχή και το «αγκάλιασμα” του θεατρόφιλου κοινού, που μας στηρίζει με την παρουσία του, από την Αιτωλοακαρνανία και τους γειτονικούς νομούς!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό” και της Θεατρικής του Ομάδας , που ξεκίνησε το 2012. Το πιστέψαμε και το πραγματοποιήσαμε – επτά συνεχόμενα χρόνια το “Θεάτρου Όψεις”, προσφέρει και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας! Καθιερώσαμε σε ετήσια βάση τον συγκεκριμένο Θεσμό, που συμβάλλει στη θεατρική παιδεία, προβάλλει το Αιτωλικό, τον Δήμο μας, και ενισχύει γενικότερα τους πολιτιστικούς δεσμούς της περιοχής μας με φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και ειδικότερα με το Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Μέχρι τώρα έχουμε φιλοξενήσει και παρουσιάσει το έργο 21 ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων, και έχουν παρουσιασθεί 37 παραστάσεις. Συμμετείχαν έως τώρα οι Θεατρικές Ομάδες: Θεατρική Ομάδα Ματαράγκας.Θεατρική Ομάδα Καινουργίου. Θεατρική Ομάδα “Θέατρο χωρίς Αυλαία” Ναύπακτος. Θεατρική Ομάδα Ναυπάκτου «Πολιτιστικές Διαδρομές». Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτώλιου «Χρήστος Καπράλος”. Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου. Θεατρική Ομάδα«Μπουλούκι”- Αθήνα . Θεατρική Ομάδα “Υποκριτέα Θεατρική Συντεχνία” – Ιτέα . Θεατρική Ομάδα “Ανέμη”, Κόρινθος. Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου «Πρόβα». Θεατρική Ομάδα Γενικού Ενιαίου Λυκείου Αιτωλικού. Θεατρικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου. Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια”. Θεατρικό Σχήμα “Τσιριτσάντσουλες” – Αθήνα. Θεατρική Ομάδα Παραμυθιάς «ΘΕΑΤΟ».Θεατρική Ομάδα Πολ. & Μορφ. Συλλόγου Παραβόλας . Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου Νεάπολης Αγρινίου «Παλαιόκαστρο». Θεατρική Ομάδα Φιλιατών. Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί», του Πολ. Συλλόγου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς». Θεατρική Ομάδα «Οναρ” Πολιτιστ, Συλλόγου Ζάρκου – Τρίκαλα. Θεατρικό Σχήμα«Γιάξε Μπόρε” -Αθήνα.

Στα πλαίσια του “Θεάτρου Όψεις”, τιμούμε καθε χρόνο, έναν άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών, στον οποίο αφιερώνουμε το «Θεάτρου όψεις”. Προσκαλούμε κατά προτίμηση καλλιτέχνες που κατάγονται από την περιοχή μας. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη ο συντοπίτης μας ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Χρήστος Καλαβρούζος. Ακολούθησε η Αιτωλικιώτισα συγγραφέας και  κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Καλατζόπουλος. Το 2016 τιμήσαμε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο, του οποίου η σύζυγος Τζένη Καρέζη κατάγονταν από το Αιτωλικό. Το 2017, σειρά είχε ένας εργάτης του Θεάτρου, ο Σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, με μακρόχρονη θητεία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Φέτος τιμήσαμε την ηθοποιό Έφη Παπαθεοδώρου από τα Σιταράλωνα Τριχωνίδας, την οποία κι ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της και τα γεμάτα αγάπη και ειλικρίνεια λόγια της! Ευχαριστούμε επίσης για την παρουσία του, τον φίλο πλέον της Θεατρικής μας ομάδας, τον ηθοποιό κ. Χρήστο Καλαβρούζο!

Στην Τελετή Λήξης του Θεσμού, την Τετάρτη 1η Αυγούστου, παρουσιάστηκε το έργο “Δείπνο Ηλιθίων” του Φρανσίς Βεμπέρ, σε μετάφραση Νικολέτας Κοτσαηλίδου και σκηνοθεσία Φραντζέσκας Ιωαννίδη, από την αγαπημένη σε όλους Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό”, το οποίο χειροκροτήθηκε θερμά από το κατάμεστο ανοικτό θέατρο Αιτωλικού.

Οι φετινές παραστάσεις των φιλοξενούμενων ομάδων – τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους ήταν:

-«Η γυναίκα μου φάντασμα» του Νόελ Κάουαρντ
. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ. Συλλόγου «Χρήστος Καπράλος», Παναιτώλιο.

–   «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχωφ.Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παραβόλας.

-«Κάτι από… Disco». Πρωτότυπο σενάριο από την Θεατρική Ομάδα.Θεατρική Ομάδα «Οναρ» Πολιτιστ, Συλλόγου Ζάρκου Τρικάλων

-Θεατρικό Σχήμα «Γιάξε Μπόρε» – Αθήνα. «Πέρασε ένας χρόνος…». Επτά νέοι ηθοποιοί, με όχημα την ελληνική παράδοση και την ιστορία του 20ού αιώνα, γίνονται αφηγητές-επισκέπτες, διερευνώντας τι είναι αυτό που τους στοιχειώνει σήμερα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://www.facebook.com/etoliko/

Tέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ιδιαίτερα την Αντιπρόεδρό του κ. Σοφία Λαναρά, για την υποστήριξη του στην υλοποίηση του Θεσμού. Επίσης τους χορηγούς μας, που μας στηρίζουν υλικοτεχνικά χρόνια τώρα και αυτό τους τιμάει ιδιαιτέρως. Το θαυμάσιο κοινό για την συνεχή του παρουσία και την ηθική του στήριξη. Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που δραστηριοποιήθηκαν με ενθουσιασμό σε όλους τους τομείς για την επιτυχία της φετινής θεατρικής γιορτής!

Ευχόμαστε και του χρόνου – ραντεβού στο επόμενο όγδοο πλέον «Θεάτρου Όψεις”!

Η παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων”, θα παρουσιαστεί ξανά στις 19 Αυγούστου, στο ανοικτό Θέατρο Αιτωλικού!

Εκ του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό”.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1935 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.