Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:33 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 11:50

Αναγκαίες επεμβάσεις στα εσπεριδοειδή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου Αχαΐας. Οι προειδοποιήσεις αφορούν τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης.

ΨΕΥΔΟΚΟΚΚΟΣ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΩΡΑ

Συστάσεις: Η καταπολέμηση είναι απαραίτητη μόνο στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές από τον ένα ή τους δύο παραπάνω εχθρούς.

ΕΡΙΩΔΗΣ ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ-ΦΥΛΛΟΚΝΙΣΤΗΣ

Συστάσεις: Η αντιμετώπιση των παραπάνω εχθρών με καλλιεργητικά μέτρα ή χημικές επεμβάσεις αναφέρονται αναλυτικά σε προηγούμενο δελτίο ΕΔΩ.

ΔΙΑΛΕΥΡΩΔΗΣ (Dialeurodes citri)

Διαπιστώσεις: Τα άφθονα μελιτώδη απεκκρίματα προνυμφών και ενηλίκων του εντόμου ευνοούν την εγκατάσταση μυκήτων της καπνιάς που περιορίζουν τη φωτοσυνθετική ικανότητα του φυλλώματος και μειώνουν την εμπορική αξία των καρπών.

Συστάσεις: Να γίνει καταπολέμηση στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές. Παράλληλα με τη χημική καταπολέμηση συνιστώνται και κλαδέματα που συντελούν στον καλύτερο αερισμό και φωτισμό των δένδρων.

Φυτοπροστασία: Θερινός πολτός σε συνδυασμό με ένα εγκεκριμένο εντομοκτόνο (να προτιμηθούν σκευάσματα με περιορισμένη δράση στα ωφέλιμα έντομα) ή άλατα καλίου λιπαρών οξέων. Όταν χρησιμοποιούνται θερινοί πολτοί πρέπει τα δέντρα να είναι καλά ποτισμένα. Η επέμβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα και σε μέρα που οι θερμοκρασίες δεν υπερβαίνουν τους 32οC. Να γίνεται καλή διαβροχή του φυλλώματος σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνιστώμενες δόσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε τους κινδύνους από αλόγιστη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες ετικέτας για την ορθή χρήση των σκευασμάτων (εγκρίσεις, δοσολογίες, ημέρες, μέτρα προστασίας, κ.λ.π.).

Διαβάστηκε 3815 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία