Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 14:44

Η Ιουλία Καλλιμάνη από το Αγρίνιο έχει τη μουσική χαραγμένη στο κορμί της (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η νεαρή τραγουδίστρια έπιασε το τιμόνι του σκάφους και μας πήγε μια βόλτα στις μουσικές της θάλασσες

Το πρώτο που πρόσεξα πάνω της ήταν το τατουάζ μιας τίγρης, που έχει ‘χτυπήσει’ στον δείκτη του αριστερού της χεριού. Πριν καν τη ρωτήσω, κατάλαβα γιατί το είχε. Το βλέμμα της, άλλωστε μιλούσε από μόνο του.

Την Ιουλία Καλλιμάνη μπορεί να την γνώρισες καλύτερα φέτος από τη συμμετοχή της στο ‘The Voice’, όμως, αν την προσέξεις καλύτερα σίγουρα κάτι σου θυμίζει. Μπορεί να φταίει και το βλέμμα που λέγαμε. Δεν ξεχνιέται εύκολα.

Γεννήθηκε σε ένα χωριό λίγο έξω από το Αγρίνιο και ήρθε στα 12 της στην Αθήνα. Από μικρή ήξερε πως η μουσική είναι ο δρόμος της, γι’ αυτό και αργότερα το ‘χτύπησε’ και τατού στο δεξί της μπράτσο. «Ξεκίνησα επαγγελματικά να τραγουδάω από τα 17 μου. Πριν από αυτό τραγουδούσα μόνο σε καραόκε πάρτι και σπίτι μου. Δεν είχα πάει ποτέ σε Ωδείο. Πρώτη μου συνεργασία ήταν με τον Στάθη Ξένο. Αυτός ήταν που με πήρε δίπλα του στα μαγαζιά που τραγουδούσε και έκανα τα πρώτα μου βήματα». 

kallimani1

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεργασία της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο τραγούδι ‘Αξίζω’, η οποία την έβαλε για τα καλά στο χώρο. «Ήταν το 2011 και προέκυψε μέσω του Δημήτρη Κοντόπουλου και του Νίκου Γρίτση. Με γνώρισαν στον Νίκο Περάκη που έκανε την ταινία ‘Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά’. Άκουσαν κάποια demo που είχα κάνει και συμφώνησαν όλοι. Ήταν πολλές υποψήφιες, αλλά τις κέρδισα».

Βέβαια, τότε η Ιουλία ήταν διαφορετική από αυτό που βλέπεις σήμερα. «Ήμουν και 15 κιλά λιγότερα. Είχα περάσει μια φάση που πήγα να πάθω νευρική ανορεξία. Γυμναζόμουν πολύ και δεν έτρωγα τίποτα. Μου έλεγαν πρέπει να χάσεις, μου έγινε εμμονή και πήρα την κάτω βόλτα. Στις γυναίκες που το περνάνε αυτό, έχω μόνο να πω πως πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι».

kallimani2

Το μεγάλο hit της, το οποίο ακόμη την ακολουθεί ήταν η συνεργασία της με τον Bo στο ’20 χρονών’. Μπορεί να μην είναι ακριβώς το στιλ της, μιας και μιλάμε για μια λαϊκή τραγουδίστρια, ωστόσο το τόλμησε και της βγήκε. «Τον Bo τον ήξερα από τότε που ξεκίνησα. Ήμασταν φίλοι και τυχαία προέκυψε και η συνεργασία. Τραγουδούσα στην Πύλη Αξιού και ήρθε με ένα στικάκι στο μαγαζί. Μου είπε άκουσέ το και θέλω να το κάνουμε μαζί. Ήταν πιο ποπ κομμάτι και στην αρχή το φοβήθηκα. Το απολαύσαμε, όμως κι ακόμη και σήμερα μου στέλνουν μηνύματα γι’ αυτό το τραγούδι. Δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, προφανώς».

«Μετά από αυτό χάθηκα για ένα διάστημα είναι η αλήθεια. Κυρίως γιατί ήμουν μόνη μου. Δεν είχα κάποιον να με καθοδηγήσει. Είναι σημαντικό να έχεις μια ομάδα πίσω, όπως αυτή τη στιγμή έχω τη Sonar Music».

kallimani3

H συμμετοχή της στο ‘The Voice’ ήρθε ίσως λίγο καθυστερημένα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. «Είχα μπει στη διαδικασία να πάω το 2011. Αν και με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως είχα περάσει στα blinds, το μετάνιωσα. Πίστευα ότι δεν ήταν για μένα όλο αυτό. Φοβόμουν να εκτεθώ και να βγω στην τηλεόραση. Ήταν ένα ρίσκο.

Φέτος, πριν πάω είχα μιλήσει με τον Άκη Δείξιμο από τον οποίο ζήτησα μια συμβουλή. Μου είπε να μην το σκεφτώ καν και να τραγουδήσω μπροστά στους κριτές». Και τελικά δεν γύρισε ένας, αλλά και οι τέσσερις, με τον Σάκη Ρουβά να είναι ο πιο ένθερμος στη διεκδίκηση της Ιουλίας. Εκείνη, όμως, είχε ήδη αποφασίσει μέσα της την ομάδα που θα επιλέξει».

kallimani4

«Ο Μουζουράκης είναι πιο κοντά στη δική μου τρέλα και στο χαρακτήρα. Μουσικά δεν ήταν κανένας απόλυτα στο είδος μου, αλλά ένιωσα ότι με τον Πάνο θα τα πάω καλύτερα. Δεν ήταν στόχος μου να κερδίσω το παιχνίδι, αλλά όσο προχωράς το θέλεις.

Πστεύω ότι με βοήθησε, ναι, γιατί έγιναν viral τα videos από τα live. Βοήθησε στο να με μάθει ο κόσμος».

Το νέο της τραγούδι από τη Sonar Music έχει τίτλο ‘Φωτιές’, σε στίχους και μουσική του Βασίλη Δήμα, με την Ιουλία Καλλιμάνη να κάνει πλέον το μεγάλο, αλλά και σταθερό βήμα της στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. «Πρόκειται για μια λαϊκή μπαλάντα, ένα τραγούδι που βλέπουμε πως πηγαίνει πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό».

Όσο για την καλύτερη συμβουλή που έχει ακούσει μέχρι τώρα και την ακολουθεί πιστά, «μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά το να είμαι ο εαυτός μου είναι ότι πιο σημαντικό μου έχουν πει. Κάτι φορές μπορεί να έχει βγει και σε κακό, αλλά δεν θα αλλάξω. Αυτό που αισθάνομαι θα το πω χωρίς να υπολογίσω τις συνέπειες».

Μερικά τατουάζ της τα είχα προσέξει, αλλά η Ιουλία έχει αρκετά, τα οποία δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

«Δεν θυμάμαι πόσα έχω κάνει, σίγουρα είναι πάνω από δέκα. Τα περισσότερα έχουν σχέση με τη μουσική. Το αγαπημένο μου είναι αυτό στο αριστερό πλευρό μου και είναι το κλειδί του Σολ και το κλειδί του Φα ανάποδα, τα οποία σχηματίζουν μια καρδιά».

Τα δώρα που δέχεται στο καμαρίνι της είναι πολλά, όμως, υπάρχει ένα που δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Και δεν ήταν από άντρα. «Μου φέρνουν συχνά λουλούδια, βραχιολάκια, κάρτες, αλλά το πιο ωραίο ήταν ένα πορτραίτο μου ζωγραφισμένο στο χέρι πάνω σε καμβά».

Όσο για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, ούτε λόγος. «Θα προσπαθήσω να τις συνδυάσω παράλληλα με τη δουλειά. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή».

oneman.gr

Διαβάστηκε 1959 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.