Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 17:45

Ζωντανεύει ο θρύλος του γεφυριού της Μυρτιάς (Πεμ 16/8/2018 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ξεχωριστή εμπειρία το βράδυ της 16ης Αυγούστου

Στη μαγεία των δροσερών νερών που πηγάζουν λίγα μέτρα από το θρυλικό πέτρινο γεφύρι της Μυρτιάς, οι λάτρεις της φύσης και της παράδοσης του τόπου, θα έχουν στις 16 Αυγούστου την ευκαιρία για μια ξεχωριστή εμπειρία που θα την θυμούνται για πάντα.

Ο θρύλος για το γεφύρι του Κεφαλόβρυσου στη Μυρτιά μοιάζει πολύ με τον θρύλο του γεφυριού της Άρτας. Μόνο που εδώ δεν θυσιάστηκε η γυναίκα του πρωτομάστορα, αλλά ένας περαστικός, ονόματι Πιλπιτζούρης.

Αυτός ο θρύλος διασώθηκε από τον Παντελή Φλωρόπουλο πριν από μισό αιώνα και διασκευάστηκε τώρα σε Δημώδες τραγούδι, το οποίο θα αφηγηθεί και θα τραγουδήσει η Εύα Παναγιωτοπούλου σε μουσική Πάνου Μήτσου.

Η εκδήλωση – ενταγμένη στις Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμου – θα γίνει “στον τόπο του εγκλήματος”, στο γεφύρι του Κεφαλόβρυσου, την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, ώρα 7.00΄ το βράδυ.

Εκτός από τον μαγικό θρύλο του γεφυριού, η Εύα Παναγιωτοπούλου θα αφηγηθεί και τέσσερα Αιτωλικά (λαϊκά) παραμύθια που επίσης κατέγραψε ο Παντελής Φλωρόπουλος στην δεκαετία του ’60.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 1772 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.