Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:03 πμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 17:35

Λευκάδα: Καλοκαιρινές διαδρομές στην χώρα με φωτογραφίες επισκεπτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το λευκαδίτικο καλοκαίρι είναι ένα ποίημα. Η χώρα ανοίγεται για να σε υποδεχθεί ίσια μες την καρδιά της, «με περίσσιο άσπρο στους κόρφους της γερμένη κάτω απ’ τις ελιές δυό πιθαμές πάνω από τη διαφάνεια των νερών».

(Κ.Μαμαλούκας: Διαχρονισμοί).

Πόλη. Η προσποιητή ομορφιά

Η πόλη αφομοιώνει, η πόλη ζυμώνει την ανθρώπινη δράση Η πόλη κρατά για τον εαυτό της τα χρώματα μιας ζωντανής εποχής. Ασκείται στο ύφος μιας πανδαισίας χρωματικών αποχρώσεων, πολύτροπη και πολυποίκιλη.

Λίγο παραμέσα οι γειτονιές της παλιάς πόλης κρατάνε το χρώμα και το ύφος του καλοκαιριού. Οι τοίχοι βαμμένοι σε αποχρώσεις φιλόξενες, τα παράθυρα στο πράσινο της αισιοδοξίας και ένα τραπέζι για να φας. (φωτ Lorenzo Gaudenzi Col ours of Lefkas)

Ο δρόμος το πρωί ησυχάζει ιδιαίτερα χαμηλά προς την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Κάποιοι αργοί περαστικοί χαζεύουν τις προθήκες των μαγαζιών, και όσοι βιαστικοί προμηθευτές ισα που λεν μία καλημέρα για να τρέξουν στις δουλειές τους (φωτ Markos Vojinovic Street in Lefkada).

Η πόλη σφύζει από ζωή. Ηλεκτρικά φώτα, ηλεκτρικά βλέμματα, ηλεκτρικές καρδιές (φωτ του 1972 Lefkada by Grigorios Kokorakis )

Το παραλιακό μέτωπο είναι πιό ανοιχτό.Αυτοκίνητα,υπηρεσίες,.Εκεί τά χρώματα ποτίζονται απο την αλμύρα (φωτ Lefkas | alt gegen neu by Marc Oliver John)

Καθημερινά στιγμιότυπα

Το παζάρι σφύζει από ζωή. Το καλοκαίρι ευνοεί την δημόσια παρουσία, την συναλλαγή, το χάζι, το πείραγμα, την «μόστρα». Ωστόσο για πολλούς ανθρώπους δεν παύει να είναι μια καθημερινότητα, και για κάποιους άλλους μία ευκαιρία να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα.

Ένα διάλειμμα για ένα τσιγάρο. Πελάτης η μαγαζάτορας; (φωτ Lighting a cigarette by HD Zimmermann).

aromalefkadas.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Διαβάστηκε 3633 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.