Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:16 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 21:59

Ναύπακτος: Παρατήρηση του «ματωμένου φεγγαριού» (Παρ 27/7/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 θα συμβεί ολική έκλειψη Σελήνης, ορατή στη Ναύπακτο. Έλα με το τηλεσκόπιό σου στην παραλία Ψανής, στις νεροτσουλήθρες, να την παρατηρήσουμε μαζί. Για σχεδόν 2 ώρες, από τις 22:30 μ.μ. ως τις 00:13 π.μ. θα έχουμε «ματωμένο» φεγγάρι,  η Πανσέληνος θα είναι αμυδρή και κόκκινη. Οι βασικοί χρόνοι εξέλιξης του φαινομένου είναι οι εξής:

Ανατολή Σελήνης περίπου 20:39 μ.μ.

Έναρξη απόκρυψης σεληνιακού δίσκου 21:24 μ.μ.

Έναρξη ολικής έκλειψης 20:30 μ.μ.

Κορύφωση ολικότητας 23:22 μ.μ.

Τέλος ολικής έκλειψης 00:13 π.μ.

Τέλος απόκρυψης σεληνιακού δίσκου 01:19 π.μ.

Τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας «Ωρίων» Πάτρας, Κώστας Βασιλόπουλος και Αργύρης Δρίβας θα αναλάβουν το παρατηρησιακό και το θεωρητικό κομμάτι του φαινομένου, αντίστοιχα, καιρού επιτρέποντος.

Ελάτε να δείτε τη Σελήνη, τον Άρη που βρίσκεται σε αντίθεση, τον Δία, τον Κρόνο, το γαλαξία της Ανδρομέδας και άλλα ουράνια αντικείμενα και να μάθετε γιατί συμβαίνουν εκλείψεις, κάθε πότε και πόσες συμβαίνουν, γιατί η Σελήνη θα φαίνεται κόκκινη, γιατί αυτή η έκλειψη διαρκεί τόσο πολύ, πότε θα ξαναγίνει έκλειψη, τι σημαίνει ότι ο Άρης βρίσκεται σε αντίθεση και πώς μας επηρεάζουν όλα αυτά τα φαινόμενα.

Διοργάνωση Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων»

nafpaktianews.gr

 

Διαβάστηκε 2281 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.