Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:32 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 17:27

«Δωρεά-Δ» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την αποδοχή δωρεάς προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου 27 νέων έργων από 11 καλλιτέχνες αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για τη «Δωρεά-Δ» καθώς στο παρελθόν έχουν δωριθεί 135 έργα από 114 καλλιτέχνες.

«Προ πέντε ετών περίπου και ενόψει της επικείμενης λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου, είχαμε απευθυνθεί δι’ επιστολής σε επιλεγμένους εικαστικούς καλλιτέχνες, σημαντικούς για την διαδρομή και το έργο τους, καθώς και σε συλλέκτες ή κληρονόμους τούτων, προκειμένου, εάν το επιθυμούσαν, να προβούν σε δωρεές έργων τους τα οποία πρόκειται να κοσμήσουν τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα μόνιμη συλλογή μας. Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη και οι προσφορές των δημιουργών γενναιόδωρες», ανέφερε στην εισήγηση που διανεμήθηκε στους συμβούλους η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

Οι 11 καλλιτέχνες που πρόσφεραν έργα είναι οι Βενιός Μάρκος, Δημακοπούλου Τζούλια (2 έργα), Κοντογιαννοπούλου Λήδα, Κότσαρης Μιχάλης (2), Κτιστοπούλου Μαρία, Λουκάς Γιάννης (2), Μακρής Θανάσης, Μαστραντώνης Γιάννης, Μουρέλου-Ορφανού Έλλη (4), Ορφανός Λάμπρος (10), Παπαδοπεράκη Ασπασία , Σφήκα Μπαρμπαρέλα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 977 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.