Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 18:16

Πανελλήνιες 2018: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το που θα κυμανθούν οι βάσεις εισαγωγής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μέρα των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων πλησιάζει και η αγωνία των μαθητών κορυφώνεται για το σε ποια σχολή θα περάσουν, ωστόσο φέτος τα μόρια θα ξεκινούν από 2.800 και θα φτάνουν μέχρι και 19.000.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα κυμανθεί στα 18960 μόρια, ενώ την ίδια ώρα στο επίσης δημοφιλές Τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ η βάση θα κινηθεί κοντά στα 18.300 μόρια οριακά υψηλότερα από τη Νομική Αθηνών (18.250 μόρια), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»

Στον αντίποδα, οι βάσεις των ΤΕΙ θα κάνουν βαθμολογικές βουτιές ακόμη και 1.100 μορίων και πάνω. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, το βαθμολογικό κατώφλι για τα πανεπιστήμια εκτιμάται ότι θα βρεθεί στα 6.850 μόρια και για τα ΤΕΙ στα 2.800 μόρια (για τμήματα για την εισαγωγή στα οποία δεν απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα).

Οι φετινές αλλαγές των Πανελλαδικών

Φέτος ισχύουν νέα δεδομένα που ανατρέπουν το τοπίο σε σύγκριση με το 2017. Συγκεκριμένα, υπάρχει αύξηση των θέσεων των εισακτέων κατά 3.966, συνολικά 74.692, μέρος των οποίων θα δοθεί στους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων. Επίσης, τα παιδαγωγικά τμήματα εντάχθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, κάτι που θα αυξήσει τη ζήτηση γι’ αυτές τις σχολές και αντίστοιχα τις βάσεις τους έως και 2.000 μόρια.

Τρίτο νέο δεδομένο αποτελεί η λειτουργία αποτελεί η λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Η αγωνία των υποψήφιων φοιτητών θα λήξει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου όπου οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας.

http://pronews.gr

Διαβάστηκε 1770 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.