Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 15:19

Από 20 Ιουλίου οι αιτήσεις για το Κομφούζιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τροποποιητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμης οι αιτήσεις για τη 2η Πρόσκληση, θα αρχίσουν, όχι σήμερα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά από 20/7 και θα διαρκέσουν μέχρι 10/8/2018.

Υπενθυμίζουμε ότι Δικαιούχοι της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης. Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια πρέπει να είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2018 του υποψηφίου με επιλέξιμες για τη δράση καλλιέργειες (ροδακινιά, βερικοκιά, νεκταρινιά, μηλιά, αχλαδιά και κυδωνιά).

Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται για μια πενταετία, η οποία ξεκινά από την 1η Απριλίου 2018, να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων - εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη στην περίπτωση της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς και της καρπόκαψας της μηλιάς στην περίπτωση της μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς.

Η ενισχυόμενη μέθοδος συνίσταται στην εγκατάσταση φερομονικών ατμιστήρων/διαχυτήρων (dispensers) και παγίδων παρακολούθησης. Οι ατμιστήρες/διαχυτήρες απελευθερώνουν συνθετική φερομόνη με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η σύζευξη των ακμαίων των μικρολεπιδοπτέρων-στόχων και έτσι να ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών.

 

Διαβάστηκε 1896 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία