Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 23:27

12η Πανελλήνια Αστροεξόρμηση στον Δρυμώνα Θέρμου με Ρώσικο ενδιαφέρον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Αιτωλοακαρνανία η κορυφαία Αστρονομική εκδήλωση Πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τη 12η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων, η οποία  θα διεξαχθεί στις 13 14 και 15 Ιουλίου 2018 σε ελατόφυτα ορεινά πλατώματα, με υψόμετρο 1200 μέτρα, βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας . Την διοργάνωση ανέλαβε η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας.

Θοδωρής Καλάϊντοφ. Εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδας. ο οποίος θα ανοίξει την 12η Πανελλήνια Αστροεξόρμηση στο Δρυμώνα Θέρμου
Θοδωρής Καλάιντοφ. Εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδας. ο οποίος θα ανοίξει την 12η Πανελλήνια Αστροεξόρμηση στο Δρυμώνα Θέρμου

Πέρα από τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός πως  η πανελλήνια αυτή εκδήλωση έχει έντονο Ρώσικο ενδιαφέρον.  Και αυτό γιατί ένας από τους πρώτους χαιρετισμούς που θα ανοίξουν την Πανελλήνια Εξόρμηση είναι του Εκπρόσωπου της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα Θοδωρή ( Φιόντορ) Καλάιντοφ.Ο χαιρετισμός του δεν θα ήταν τυχαίος, καθώς η Ρώσικη Πρεσβεία είναι ένας από τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, λόγω της μεγάλης της προσφοράς στον τομέα του διαστήματος και της Αστρονομίας.

Μάλιστα η Ρώσικη παρουσία προγραμματίζονταν πιο έντονη και με εκπλήξεις. Το εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης (https://astroexormisi.gr/?page_id=399): «Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μας επισκεπτόταν ο κοσμοναύτης της Roscosmos Αντόν Σκάπλεροφ καθώς και θα επικοινωνούσαμε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, λόγο όμως αιφνίδιας απώλειας συγγενικού προσώπου, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ρωσία. Ενδέχεται να γίνει όμως τηλεφωνική επαφή με τον σταθμό παρ΄όλη την απουσία του κ. Σκάπλεροφ κατά την διάρκεια της εξόρμησης«.

skaplevof
Ο κοσμοναύτης της Roscosmos Αντόν Σκάπλεροφ που τελευταία στιγμή ακύρωσε την επίσκεψη του στην Αστροεξόρμηση στο Δρυμώνα Θέρμου για σοβαρούς προσωπικούς λόγους

Όπως και να έχει, θα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση καθώς στο εν λόγω σημείο οι μετρήσεις φωτορύπανσης (SQM) είναι πολύ καλές, ειδικά προς βορά και ανατολή και το πλάτωμα είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1186 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.