Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:48 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 21:01

Το «γενέθλια» για τα 10 χρόνια του EMILEON (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα 10 χρόνια… ζωής γιορτάζει το Emileon, το προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Αγρινίου και όχι μόνο!

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όταν ο Φώτης Κωστούλας ανέλαβε τα ηνία του Παναιτωλικού και άλλαξε το ρου της ιστορίας για τους «κυανοκίτρινους». Με την παρουσία του η ομάδα εδραιώθηκε στη Σούπερ Λιγκ, απέκτησε ένα όμορφο και λειτουργικό γήπεδο και συγκαταλέγεται στα «μαγαζιά-γωνία» του ποδοσφαίρου μας.

Ομως τα παραπάνω δεν είναι και η μόνη παρακαταθήκη που άφησε στην πόλη, γιατί κακά τα ψέμματα οι «κυανοκίτρινοι» αποτελούν  το σημείο αναφοράς του Αγρινίου. Μεγάλη ομάδα δεν νοείται όποια αν δεν διαθέτει ιδιόκτητες και καλές εγκαταστάσεις. Υπό αυτό το πρίσμα και όχι μόνο, ο ισχυρός άνδρας της πήρε την απόφαση να κατασκευάσει το EMILEON, έναν χώρο «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή.
Εκείνον  τον καιρό ο Παναιτωλικός ταλαιπωρούνταν από την έλλειψη προπονητικού κέντρου. Αναγκάζονταν να γυμνάζεται σε γήπεδα που βρίσκονταν ακόμη και 20 χιλιόμετρα μακριά από τη βάση του, καθώς το  Γ.Φ.Σ.Π. επιβαρύνονταν αν υπήρχε καθημερινή χρήση. Κυρίως όταν του τοποθετήθηκε χλοοτάπητας.
Ετσι το πρόβλημα ήταν καίριο και ο Κωστούλας αμέσως αναζήτησε έναν χώρο ώστε να «στεγάσει» την οικογένεια του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά των παιδιών του, της Αιμιλίας και του Λεωνίδα.
Τελικά επιλέχθηκε εκείνη στο Δοκίμι και το 2006 αγόρασε 70 στρέμματα, καταβάλλοντας ο ίδιος το αντίτιμο. Εκείνο που είχε άμεση προτεραιότητα ήταν να δημιουργηθούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου και ήδη από το καλοκαίρι του 2007, οι «κυανοκίτρινοι» άρχισαν να τα χρησιμοποιούν. Τον επόμενο χρόνο ολοκληρώθηκε η κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, γυμναστήρια κτλ) και το EMILEON ήταν πλέον ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο.
Από το 2009 μάλιστα φιλοξενεί όλες τις υπηρεσίες της ομάδας και αποτελεί την «καρδιά» του. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετές… δύσκολες μεταγραφικές υποθέσεις, βρήκαν τον… δρόμο τους όταν η συζήτηση συνεχίστηκε σε αυτό. Στη θέα των εγκαταστάσεων πολλοί ξένοι παίκτες είπαν το «ναι» και συνέχισαν την καριέρα τους στον Παναιτωλικό. Κάτι που κατά καιρούς ανέφεραν και εκείνοι , την σημασία δηλαδή του EMILEON στην τελική τους απόφαση. Για αυτό και φέτος, οπότε συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε, θα υπάρξουν σειρά σχετικών εκδηλώσεων, όπως εκείνη της Παρασκευής.
Ωστόσο το όραμα του Φώτη Κωστούλα δεν ήταν απλά κάτι «καθαρά» ποδοσφαιρικό. Λόγω της πολυετούς παρουσίας του στη Σουηδία, είχε πλέον «μπολιαστεί» με ανάλογη νοοτροπία και οι Σκανδιναβοί λατρεύουν το νερό. Ετσι θέλησε να φτιάξει έναν πολυχώρο αναψυχής, έχοντας μία πισίνα ως το σημείο αναφοράς του. Ετσι μόλις τελείωσαν οι εργασίες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ξεκίνησε η ανέγερσή του, στα περίπου 10 στρέμματα που ήταν ακόμα διαθέσιμα. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Με την πάροδο του χρόνου και βήμα-βήμα δημιουργήθηκε μία τεράστια πισίνα, καφέ, εστιατόρια και αίθουσες αναψυχής, σε μία επένδυση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η οποία μάλιστα αφορούσε εξ’ ολοκλήρου τους Αγρινιώτες και γενικότερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Οχι μόνο γιατί απευθύνονταν σε εκείνους, αλλά επειδή όσοι εργάστηκαν για την κατασκευή του (εταιρείες, προμηθευτές,  εργατικό δυναμικό κτλ) κατάγονται ή μένουν μόνιμα στην Αιτωλοακαρνανία. Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τονώσει την τοπική οικονομία και το EMILEON να γίνει το «σπίτι» όλων.
Πλέον στο Αγρίνιο υπάρχει ένας χώρος που φιλοξενεί έναν εκ των μεγαλυτέρων σεφ της χώρας (το μενού επιμελείται ο Χρήστος Τζιέρας), αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και θεωρείται όχι μόνο ένα από τα κορυφαία αθλητικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά και ένας ξεχωριστός πολυχώρος.
Ας θυμηθούμε πως φτάσαμε μέχρι το σήμερα… 
Η έκταση των 70 στρεμμάτων όπως ήταν το 2006, σε αεροφωτογραφία της εποχής και με φόντο το Αγρίνιο
Η πρώτη μακέτα του έργου
Ο Φώτης Κωστούλας (στο μέσο) και ο Γεράσιμος Μπελεβώνης (αριστερά) στην έναρξη των εργασιών.
Τον Ιούνιο του 2007 τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Νο1
Φωτό από την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Νο4, τον Ιούνιο του 2007. 
Ιούλιος 2007. Τα αποδυτήρια ήταν υπό κατασκευή και η τότε ομάδα των «κυανοκίτρινων» ξεναγήθηκε στον χώρο. 

Η «πρώτη» της ομάδας τη σεζόν 2007/08 
Αεροφωτογραφία της περιοχής όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και ξεκίνησε εκείνη των χώρων αναψυχής. 
Πανοραμική άποψη της πισίνας έκτασης περίπου 800 τ.μ. που δεσπόζει του χώρου αναψυχής. 
 
Αποψη του κτίσματος από ψηλά. 
Το EMILEON όπως είναι σήμερα. 
 
πηγή: sinidisi.gr
 
Διαβάστηκε 1127 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.