Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 22:17

Παπαναστασίου: Τα έργα ανήκουν στους χρήστες τους [video]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον προγραμματισμό και την κατασκευή αυτών των έργων δεν υπήρχε το κριτήριο της συνδεσιμότητας της, συμπληρωματικότητας, αλλά και της πολλαπλασιαστικότητας, απόρροια αυτής της παραμέτρου υπήρξαν καθυστερήσεις και ενδεχόμενα κακοτεχνίες. Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γ. Παπαναστασίου την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων μιλώντας στη θεματική για τις υποδομές του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Πρόσθεσε μάλιστα πως «τα έργα θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν ανήκουν σε κανέναν, ανήκουν στους χρήστες τους, ανήκουν στον κόσμο ο οποίος τα χρησιμοποιεί, δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση και θα πρέπει να υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός από κάτω προς τα πάνω προκειμένου κάποια στιγμή να καταφέρουμε τα έργα υποδομών στη χώρα να μην ανήκουν σε κανέναν και να μην πανηγυρίζει κανείς και να μην καταγγέλλει ο ένας τον άλλον».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γ. Παπαναστασίου μίλησε επίσης και για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, συσχετίζοντάς την με λιμάνι του Πλατυγιαλίου. «Αυτό είναι ένα κομμάτι που είναι η σύνδεση της Ινιας Οδού με το Αγρίνιο το Καρπενήσι και τη Λαμία, που είναι διευρωπαϊκό δίκτυο και λυπάμαι ειλικρινά που για χρόνια ολόκληρα κανείς εκτός από το Τεχνικό Επιμελητήριο και δεν το λέω για να ευλογίσουμε τα γένια μας αλλά το Τεχνικό Επιμελητήριο ήταν το μόνο που σήκωσε το θέμα» είπε και πρόσθεσε πως «σήμερα αν έχουν γίνει και κάποια βήματα, πέραν των εξαγγελιών, οφείλονται σε κάποιους ανθρώπους που το τρέξανε, σε έναν υπέροχο άνθρωπο Αγρινιώτη στην καταγωγή μελετητή με μια μεγάλη μελετητική εταιρεία που έκανε δωρεά μία μελέτη χιλιάδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να προχωρήσει το αυτονόητο».

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1150 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 22:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.