Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:58 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 16:55

Το Ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» θα προβληθεί στο Μεσολόγγι (Κυρ 15/7/2018 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 21:00 στην Ταράτσα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π.Μεσολογγίου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό του Ντοκιμαντέρ Νασίμ Αλάτρας σχετικά με το ζήτημα της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα.

«Ο Ασκός του Αιόλου» είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λιμνοθάλλαζα, σκοπός του είναι να δώσει πληροφορίες στον μη μυημένο θεατή για τις ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους σε αυτό που ονομάζουμε «Πράσινη Ανάπτυξη». Ο «Ασκός του Αιόλου» έχει στόχο να φωτίσει το μέγεθος της εμπλοκής εθνικών και πολυεθνικών εταιριών καθώς και του πολιτικού συστήματος της χώρας στην «Πράσινη Ανάπτυξη», να δώσει στοιχεία για το, τί είναι η Αιολική Ενέργεια και ποιος είναι ο περιβαλλοντικός, οικονομικός και πολιτικός ρόλος στις τοπικές κοινωνίες. Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ αποτελείται από εργαζόμενους, άνεργους και απλήρωτους δημοσιογράφους/ερευνητές/τεχνικούς και όχι από επιχειρηματίες ή επενδυτές.

Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση με τον δημιουργό του Ντοκιμαντέρ Νασίμ Αλάτρας.

Διαβάστηκε 1279 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.