Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 14:52

Η ολοκλήρωση της 1ης Περιφερειακής Έκθεσης Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Πάτρα, μια νέα αρχή για άρση ανισοτήτων και καταπολέμηση ανεργίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες βρέθηκαν στις ομιλίες, συνεδριάσεις, στρογγυλά τραπέζια και στα 35 περίπτερα της 1ης Περιφερειακής έκθεσης, Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που διοργανώθηκε στην Πάτρα, το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2018, στην «Αγορά Αργύρη», συμβάλλοντας στο διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Υλοποιήσαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την 1η Περιφερειακή Έκθεση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Στελέχη από την Περιφέρεια, την Διαχειριστική Αρχή, την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ήταν εκεί για να ενημερώσουν, να υποστηρίξουν κάθε νέο εγχείρημα. Όταν ξεκινούσαμε το 2014 φαινόταν μακρινό. Είμαι αισιόδοξος που ένα σχέδιό μας περνά πια στην κοινωνία. Θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε.», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Οι επισκέπτες και οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να δικτυωθούν, να προβληματιστούν, να ενημερωθούν από δημόσιους φορείς για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, χρηματοδοτήσεων, συμβουλευτικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για άμεση πληροφόρηση, υπήρξε από τους μετέχοντες στα ενημερωτικά εργαστήρια που διεξήχθησαν, σχετικά με τον τρόπο ίδρυσης των φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας. Ενώ σε πολλά ραντεβού που έγιναν, στους 6 σταθμούς που είχαν δημιουργηθεί, ειδικοί απάντησαν σε μέλη των υφιστάμενων επιχειρήσεων ή νέους επιχειρηματίες στην Κ.ΑΛ.Ο, σε πολλές απορίες που είχαν.

Όπως άλλωστε είχε σημειώσει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας: «Ο στόχος της έκθεσης είναι διττός. Να γίνουμε όλοι κοινωνοί της Αλληλέγγυας Οικονομίας, αλλά και να μεγαλώσει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους οικονομικά αδύνατους».

Την δεύτερη ημέρα, το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκαν όλα τα βήματα ένταξης μιας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο μητρώο. Πρόκειται για μια διαδικασία με μεγάλο ενδιαφέρον, διότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός εγχειρήματος. Στο «Εργαστήριο παρουσίασης της ψηφιακής λειτουργίας του Μητρώου φορέων Κ.ΑΛ.Ο», συμμετείχε τόσο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και ο Εiδικός Γραμματέας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία Αντώνης Βορλόου, οι οποίοι συνομίλησαν με συμμετέχοντες και δεσμεύτηκαν για τη συνεχή ενημέρωση ενδιαφερομένων για πιθανή ένταξή τους.

Η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υλοποίηση της Έκθεσης έγινε από φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με την συμμετοχή και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου.

 

Διαβάστηκε 724 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.