Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:20 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 17:14

Από την ΕΤΕπ οι πόροι για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό! [vid]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά ο Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης μίλησε καταφατικά για τη χρηματοδότηση της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό!

ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Μιλώντας στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Υπουργός Υποδομών μίλησε για τη χρηματοδότηση της νέας γενιάς οδικών έργων, λέγοντας πως θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και επιπλέον σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα, Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα, Αντίρριο – Ναύπακτος και ο κόμβος του Μενιδίου στην Ιόνια Οδό. Βεβαίως επί του παρόντος η διαφαινόμενη εξεύρεση χρηματοδότησης δεν συνεπάγεται άμεσες δημπρατήσεις έργων. Ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ρητά πως η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο θα ενταχθεί και δημοπρατηθεί μετά τη ολοκλήρωση των συνοδών μελετών. Ως γνωστόν μετά και από τη δωρεά της μελέτης από ιδιώτη μελετητή, απομένει να προχωρήσει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Υπουργείο Υποδομών. Ενώ μια ακόμη κρίσιμη παράμετρος θα πρέπει να θεωρείται όχι μόνο για τη σύνδεση του Αγρινίου, αλλά για όλα τα συνοδά έργα των αυτοκινητοδρόμων, από τη στιγμή μάλιστα που μιλάμε για χρηματοδότηση με μορφή επενδυτικών δανείων, η μελέτη βιωσιμότητας και η ανάλυση κόστους – οφέλους του κάθε έργου ξεχωριστά…

 

σύνδεση

Οι διαβουλεύσεις της χώρας για τη χρηματοδότηση έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είχαν εξαγγελθεί Κυβέρνησης εδώ και περίπου ένα χρόνο, όταν ολοκληρώνονταν η Ιόνια και η Ολυμπία Οδός, ωστόσο χθες ο αρμόδιος Υπουργός μίλησε περισσότερο καταφατικά από ποτέ. Φαίνεται πως υπάρχει τουλάχιστον μια κατ΄αρχήν συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και ενδεχομένως απομένουν κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες με περισσότερο πιθανή το πως θα γίνει η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης. Εξάλλου πρόσφατα ο Χρ. Σπίρτζης είχε δείξει προς αυτή την κατεύθυνση αναφέροντας πως το Υπουργείο εξετάζει την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης για την κατασκευή των συνοδών έργων των αυτοκινητοδρόμων και των συνδέσεων με τα αστικά κέντρα.

Πλέον για να περάσουμε από το στάδιο των εξαγγελιών είναι κρίσιμο το Υπουργείο Υποδομών να ολοκληρώσει τα έργα από άποψη συνοδών μελετών (περιβαλλοντικών επιπτώσεων, βιωσιμότητας)

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1336 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.