Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:07 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:45

Η ΛΕ.Μ.Α.Θ. καθάρισε μονοπάτι για την 12η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στον Δρυμώνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μονοπάτι οδηγεί στο μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο Θεοτικό

Το μονοπάτι που θα οδηγήσει τους Ερασιτέχνες Αστρονόμους στο μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο Θεοτικό με τους καταρράκτες καθάρισε τις προηγούμενες ημέρες η Λέσχη Μεικτού Αθλητισμού Θέρμου.

Ο περίπατος, που διαφαίνεται στον παρακάτω χάρτη, γίνεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 12ης ΠΕΕΑ. Το δε μονοπάτι είναι πλήρως έτοιμο, καθαρισμένο και σημαδεμένο χάρη στην εθελοντική εργασία των μελών της ΛΕ.Μ.Α.Θ..

Αστροπαρατήρηση στον Δρυμώνα από 13 έως 15 Ιουλίου 2018

Υπενθυμίζεται ότι η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου, με την αρωγή του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνουν στον Δρυμώνα Θέρμου (Τριχωνίδας), την 12η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ), από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου 2018.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του agriniovoice.gr.

Οι ΠΕΕΑ πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο σε διαφορετικό βουνό και νομό της Ελλάδας, όπου συγκεντρώνονται και κατασκηνώνουν για 3 βράδια ερασιτέχνες αστρονόμοι και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού από όλη την Ελλάδα. Φέτος θα γίνει για πρώτη φορά σε ορεινό πλάτωμα στον Δρυμώνα, με το σπάνιας ομορφιάς ελατοδάσος, σε υψόμετρο 1200 μέτρων, Σκοπός είναι η σύσφιξη των σχέσεων, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, η προώθηση και διάδοση της αστρονομίας και η άμεση επαφή με τη φύση και το νυχτερινό ουρανό, σε ένα πανέμορφο μέρος.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας workshops, ομιλίες, σχετικά με την αστρονομία, θα υπάρχει αστρονομικό πρόγραμμα για παιδιά και το βράδυ θα γίνει παρατήρηση του ουρανού. Στο χώρο εκτός από το πλήθος των τηλεσκοπίων των συμμετεχόντων, θα υπάρχουν και τηλεσκόπια για τους επισκέπτες, όπου θα μπορούν να κάνουν αστροπαρατήρηση, με την καθοδήγηση έμπειρων ερασιτεχνών αστρονόμων.

Η ιστοσελίδα της εξόρμησης. Η σελίδα στο facebook.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972859424 – 6989567401

arginiovoice.gr

 

Διαβάστηκε 1085 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.