Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:26 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 23:20

Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης: Πρώτα η Πάτρα και μετά όλοι οι άλλοι….

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα ακόμη Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο αεροδρόμιο Αράξου, μία από τις πύλες εισόδου της Δυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Γραφείο Πληροφόρησης λειτουργεί στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας, ενώ έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν ακόμα τρία Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης, με συνεργαζόμενους φορείς στα Λιμάνια του Κατακόλου, της Κυλλήνης και το Αεροδρόμιο του Ακτίου.

Καλή βεβαίως η κίνηση της Περιφέρειας να δημιουργήσει Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης, όμως η σημειολογία της σειράς που ιδρύονται τα γραφεία λέει πολλά. Δεν είναι τυχαίο που τα πρώτα γραφεία λειτουργούν στην Αχαΐα, ενώ το brand name της περιοχής μας στο τουρισμό είναι η Ολυμπία… Το πρώτο τέτοιο γραφείο θα έπρεπε να λειτουργήσει στο Κατάκολο. Αλλά στη Δυτική Ελλάδα ισχύει το πρώτα η Πάτρα και μετά όλοι οι άλλοι…. Αντίστοιχα και με τα αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο του Ακτίου έχει τετραπλάσια κίνηση από το αεροδρόμιο του Αράξου, όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα θεώρησε σκόπιμο πρώτα να λειτουργήσει το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης στον Άραξο. Στον Άραξο όπου πραγματοποιούνται κάτι περισσότερο από 1000 πτήσεις ετησίως και διακινούνται περί τους 120 με 150 χιλιάδες επιβάτες. Ενώ στο αεροδρόμιο του Ακτίου διακινούνται μισό εκατομμύριο επιβάτες και πραγματοποιούνται σχεδόν 5.000 πτήσεις ετησίως… Το αεροδρόμιο του Ακτίου ασφαλώς και αποτελεί την μεγαλύτερη πύλη εισόδου στη Δυτική Ελλάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί τελικά στην ιεράρχηση που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος….

ΥΓ : Θυμόμαστε όλοι τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να προσπαθεί να δικαιολογήσει την ένταξη της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδα με τη Βόνιτσα και το Ακτίο στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και να αναρωτιέται με νόημα «ανήκει ή δεν ανήκει στην Δυτική Ελλάδα το Άκτιο;»… Κάπως έτσι θα πρέπει να παραφράσουμε «είναι ή δεν είναι το Άκτιο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας;»

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 3104 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.