Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 21:58

Όταν οι κόποι επιβραβεύονται – Τι λέει ένας Αγρινιώτης από τους «πρώτους» των Πανελλαδικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε 18.833 μόρια ο Κώστας Χρήστου, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου, αρίστευσε στις Πανελλήνιες.

Ο Χρήστος πέτυχε μια επίδοση που τον φέρνει πρώτο στην περιοχή του Αγρινίου, σε όσους έγραψαν για πρώτη φορά, και 2ο συνολικά, καθώς καλύτερη επίδοση από αυτόν πέτυχε μόνο η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου Ευανθία Ταφλανίδη (η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις) με 18.982 μόρια.

Ο Χρήστος πέτυχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις σε όλη την Ελλάδα στις Πανελλήνιες. Έγραψε 20 Μαθηματικά, 20 Φυσική και 19 Χημεία και επιθυμεί να σπουδάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αθήνας. Μιλώντας στο agrinionews.gr, ανέφερε: «Το μυστικό θεωρώ πως είναι ότι διάβαζα και μόνος μου βιβλία ανώτερης φυσικής και μαθηματικών που έβρισκα στο σπίτι και προσπαθούσα να τα ερμηνεύσω μόνος μου. Μου έδωσαν τα κατάλληλα ερεθίσματα που χρειαζόμουν. Επίσης με βοήθησαν πάρα πολύ και οι φίλοι μου που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια», αναφέρει.

Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει  τους καθηγητές του που τον  βοήθησαν πάρα πολύ και ψυχολογικά. « Για παράδειγμα στα μαθηματικά που είναι το αγαπημένο μου μάθημα είμαι με τον ίδιο καθηγητή τα τελευταία πέντε χρόνια και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Το ίδιο και ο πατέρας μου, που είναι καθηγητής φυσικής και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο άλλο αγαπημένο μου μάθημα», προσθέτει ο Χρήστος που ενισχύθηκε στην προσπάθειά του από το φροντιστήριο «Γνώση».

Το σίγουρο  είναι πως οι κόποι του Χρήστου δεν πήγανε χαμένοι, δικαιώθηκαν και μπορεί να ονειρεύεται το μέλλον. Όνειρα όμως που μπορούν και οφείλουν να κάνουν όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως απόδοσης στις πανελλήνιες.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.